Μαζί boroume.gr να τα βγάλουμε πέρα στα δύσκολα

H ιδρύτρια της πρωτοβουλίας boroume.gr κα Ξένια Παπασταύρου



Η πρωτοβουλία boroume.gr έχει σαν στόχο να φέρει σε επαφή εταιρίες εστίασης αλλά και φούρνους που έχουν φαγώσιμα που περισσεύουν και να τα διοχετεύει στους ...
ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε τροφή.

Μην σας φαίνεται απίθανη αυτή η περίπτωση. Όσο περνάει ο καιρός, η κρίση χτυπάει την πόρτα στους περισσότερους ανθρώπους που είναι άνεργοι και καλούνται με ελάχιστα χρήματα να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της στέγης. Και κάποιοι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε κι αυτο. Το 20% του πληθυσμού της Ελλάδας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας. Στην Αττική υπολογίζεται πως οι άστεγοι φτάνουν τις 20.000.

Στο boroume.gr, αν εκπροσωπείτε κάποια εταιρία που μπορεί να διαθέσει έστω και μια μικρή ποσότητα φαγητού, δηλώστε την διάθεσή σας να βοηθήσετε. Στο ίδιο site θα μπορέσετε να προσφέρετε την εθελοντική σας εργασία, αλλά και αν ανήκετε στην περίπτωση εκείνων που χρειάζονται την βοήθεια του δικτύου προκειμένου να εξασφαλίσετε την σίτισή σας, πάλι μπορείτε να επικοινωνήσετε ώστε να σας καθοδηγήσουν.

Οι δύσκολοι καιροί, για κάποιους είναι πολύ πιο δύσκολοι από τους άλλους. Όσοι διαθέτουμε ένα πιάτο φαγητό τουλάχιστον, ή την πρόθεση να βοηθήσουμε, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το κάνουμε.
Πηγή: news247
Φώτο: ethnos.gr