Ένα like μπορεί να σε βάλει στης «φυλακής τα σίδερα»… αν ζεις στην Ταϊλάνδη

Είναι γνωστό πως οι Ταϊλανδοί αντιμετωπίζουν κυρώσεις αν προσβάλουν το βασιλιά, τη βασίλισσα ή τους κληρονόμους τους.Η δίωξη ενός -γεννημένου στην Ταϊλάνδη- Αμερικανού υπηκόου, ο οποίος προσπάθησε να...
μεταφράσει μία «απαγορευμένη» βιογραφία του βασιλιά Bhumibol Adulyadej- δείχνει, μάλιστα, ότι οι αρχές πλέον στρέφουν το βλέμμα τους και σε «αδικήματα» που διαπράττονται στο εξωτερικό.

Όσο περνάει ο καιρός όμως, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, καθώς, πλέον, οι χρήστες του Facebook προειδοποιούνται ευθέως ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις ακόμη και φυλάκιση, αν κάνουν share ή like σε δημοσιεύσεις που θεωρούνται μη κολακευτικές για τη μοναρχία της χώρας.

Ο αρμόδιος υπουργός, υπεύθυνος για θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής στη χώρα, Anudith Nakornthap, δήλωσε πως ακόμη και απλά clicks στο Facebook, όπως share ή like, θα μπορούσαν να παραβιάσουν τους νόμους και να επιφέρουν ποινές φυλάκισης από τρία έως 15 χρόνια για κάθε αδίκημα.

Οι αρχές στην Ταϊλάνδη έχουν, εξάλλου, ζητήσει από το Facebook να διαγράψει περισσότερες από 10.000 σελίδες, καθώς τεχνικοί υπολογιστών στη Μπανγκόκ «σαρώνουν» συνεχώς το Internet για αναζήτηση προσβολών στη βασιλεία της χώρας…

Κάτι τέτοια βλέπουμε και λέμε… υπάρχουν και χειρότερα!

Πηγή: Sydney Morning Herald