7.500 € ΕΔΩΣΕ Η LIDL ΣΕ ΕΞΑΧΡΩΝΟ !

Ένα αγόρι έξι ετών το οποίο κατηγορήθηκε άδικα ότι  προσπάθησε να κλέψει ένα πακέτο πατατάκια σε ένα σούπερ μάρκετ LIDL στην Ιρλανδία κέρδισε 7500 ευρώ όταν...... κατηγορήθηκε με την σειρά του για δυσφήμηση.

Κατά την Ιρλανδία εφημερίδα Times τον Ιούνιο του περασμένου έτους, το αγόρι Tadhg Mooney, που ήταν τότε πέντε ετών, 
ενώ ήταν με τη μητέρα του που έκανε τα ψώνια της ημέρας άνοιξε ένα σακουλάκι πατατάκια. Ένας υπάλληλος του Lidl τον άρπαξε από το μπράτσο και τον ταρακουνούσε προσπαθώντας να του πάρει το σακουλάκι με τα πατατάκια κατηγορώντας το ότι έκλεψε.


Ως αποτέλεσμα, η οικογένεια του παιδιού κατέθεσε αγωγή κατά του σούπερ μάρκετ, υποστηρίζοντας ότι η στάση αυτή του υπαλλήλου έχει προκαλέσει δυσφορία και ενόχληση στο παιδί, και έχει υποστεί προσβολή και μείωση της προσωπικότητάς του. 


 Κατά τη διάρκεια της δίκης, την Τρίτη, ο δικηγόρος της οικογένειας Κος  Mooney,  είπε στο δικαστήριο ότι από την δύναμη που κράταγε ο υπάλληλος το χέρι του παιδιού, είχε μελανιάσει και το  κράτησε παράνομα στο γραφείο του καταστήματος.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ αποδέχτηκε το σφάλμα του υπαλλήλου της και ήρθε σε συμβιβασμό με την οικογένεια προσφέροντας το ποσό των  € 7500 και ανέλαβε και την πληρωμή των δικαστικών εξόδων, η οποία έγινε δεκτή από την υπεράσπιση των παιδιών.