Οίκος ανοχής του στρατού έγινε μουσείο

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C705225C1C3ECDD7C36270B788284345.jpg

«Ειδικός οίκος τσαγιού», έγινε το παλαιό «σπίτι» στην νήσο Κινμέν που μετατράπηκε σε μουσείο. Η νήσος στην οποία βρισκόταν ο οίκος ανοχής, που βρίσκεται κάποια χλμ μακριά από την Κίνα, για πολύ καιρό υπήρξε στρατιωτική βάση. Στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου είχαν φθάσει να φιλοξενεί 100.000 ...
οπλίτες στη νήσο, η οποία αριθμούσε συνολικά 11 οίκους ανοχής.

Προκειμένου να δικαιολογηθεί εκείνην την εποχή η ύπαρξη εκστρατευτικών οίκων ανοχής, ο στρατός υποστήριζε πως χωρίς την ύπαρξή τους οι καταληφθέντες από ίμερο στρατιώτες θα ξεσπούσαν στον ντόπιο πληθυσμό και γυναίκες.

Ο τελευταίος οίκος ανοχής στη νήσο έκλεισε τις πόρτες του το 1990, ιδιαίτερα μετά τις επικρίσεις από το φεμινιστικό κίνημα της χώρας.

Στο μουσείο που λειτουργεί εκτίθενται φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του χώρου, καθώς και τα εισιτήρια που έβγαζαν οι στρατιώτες περιμένοντας τη σειρά τους.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια που έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν, η νήσος Κινμέν έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε ένα αγαπημένο τουριστικό θέρετρο για τους Κινέζους.