ΔΕΙΤΕ: Εικόνες καταστροφής ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν την κατάρρευση άλλων δύο τοίχων σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, κοντά στη Νάπολη (νότια Ιταλία).
Δείτε το βίντεο στο τέλος της ανάρτησης.

Οι δύο τοίχοι, συνολικού μήκους σχεδόν τριών μέτρων, ...
δεν έφεραν τοιχογραφίες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των αρχιτεκτονικών αγαθών της Πομπηίας, η οποία είναι ένα από τα μέρη που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες στην Ιταλία.

Χθες είχε καταρρεύσει ένας τοίχος μήκους περίπου 12 μέτρων που αποτελούσε τον περίβολο μιας κατοικίας η οποία ουδέποτε είχε ανοίξει για το κοινό.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ένα άλλο οικοδόμημα της Πομπηίας, ο «Οίκος των Μονομάχων», είχε καταρρεύσει εντελώς, προκαλώντας κύμα οργής και ανησυχιών για την προστασία αυτής της κληρονομιάς.

Και στις τρεις περιπτώσεις, φαίνεται πως οι καταρρεύσεις οφείλονται στις ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν σ' έναν εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο ηλικίας 2.000 ετών, κυρίως σε κλιματικές συνθήκες όπως αυτές των τελευταίων ημερών», δήλωσε σήμερα η υπεύθυνη του αρχαιολογικού χώρου, Ζανέτ Παπαδοπούλου.

Αρχαιολόγοι, σχολιαστές και πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για αμέλεια και κακοδιαχείριση αυτού του χώρου, ο οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία που ανήκουν στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Όμως ο υπουργός Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόταση μομφής, υποστηρίζει πως δεν φταίει.

«Από το Σεπτέμβριο του 2003 ως το Φεβρουάριο του 2010 σημειώθηκαν 16 καταρρεύσεις στην Πομπηία. Βλέπετε λοιπόν ότι αυτά δε συμβαίνουν μόνον όταν στην κυβέρνηση βρίσκεται η κεντροδεξιά», δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα».