Αυστραλία- Δόθηκε το "πράσινο φως" για το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Μελβούρνη

http://www.kerdos.gr/Images/Melbourne-Skyline_10.jpg



του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

Με συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, έδωσαν χθες το "πράσινο φως" στο Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην κατασκευή πολυώροφου κτιρίου, στο κέντρο της Μελβούρνης, που θα στεγάσει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο.


Περίου 800 μέλη παρέστησαν στην χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του οργανισμού, που ήταν και η ...
πολυπληθέστερη στην εκατοντάχρονη και πλέον ιστορία του.

Πάνω από τα δύο τρίτα των μελών (72% περίπου) είπαν "Ναι" στην πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, για την ανέγερση του 13όροφου κτιρίου ενώ 28% την καταψήφισαν.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση των μελών.

"Μοιράστηκαν το όραμά μας και τώρα αρχίζουμε αμέσως την υλοποίηση του έργου. Σε λιγότερο από δυο χρόνια η Μελβούρνη θα έχει, μέσα στην καρδιά της πόλης, ένα Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Είναι μια ιστορική ημέρα" είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας αποκάλυψε στο "Νέο Κόσμο", ότι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, κορυφαίο διοικητικό στέλεχος παροικιακού συλλόγου υποσχέθηκε 250 χιλιάδες δολάρια, εκ μέρους του συλλόγου του, έναντι του κόστους κατασκευής του νέου κοινοτικού κτιρίου.

Το κόστος του κτιρίου υπολογίζεται σε 13 εκ. δολάρια. Μέρος του κόστους θα καλυφθεί από τα 2 εκ. δολάρια που έχει υποσχεθεί η πολιτειακή κυβέρνηση και από το προϊόν της πώλησης κοινοτικών περιουσιών. Το υπόλοιπο θα καλυφθεί από δάνειο που θα συνάψει η Κοινότητα.

Το σχέδιο προβλέπει, επίσης, ετήσιο εισόδημα ενός εκατομμυρίου από την ενοικίαση των 9 ορόφων του κτιρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ