Αυστραλία- Έλληνες και Αυστραλοί τίμησαν το "Όχι"

http://livingingreece.gr/wp-content/uploads/2008/10/greek-australian-flags.jpg 
Με εκδηλώσεις σε πολιτειακά κοινοβούλια, σε δημαρχεία, αίθουσες ελληνικών κοινοτήτων και σχολεία, η ομογένεια της Αυστραλίας τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Επίσης, έγιναν δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων σε μνημεία αγνώστων στρατιωτών, ενώ σχετικό μήνυμα εξέδωσε και η πρωθυπουργός της ..
Νέας Νότιας Ουαλίας, Κριστίν Κενέλι.


Εξάλλου, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι εφημερίδες «The Daily Telegraph» και «Northern Territory News» φιλοξενούν άρθρα με θέμα τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 1940 στην Ελλάδα, το "όχι" των Ελλήνων στο δικτάτορα Μουσολίνι, την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων στην ιταλική και τη γερμανική επίθεση, τη Μάχη της Κρήτης, όπου συμμετείχαν αυστραλιανά στρατεύματα, και τις συνέπειες των γεγονότων στην έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Συγκεκριμένα, το άρθρο της εφημερίδας «The Daily Telegraph», με τίτλο "Οι λεονταρισμοί του Μπενίτο δεν κατάφεραν να τρομάξουν τα ελληνικά στρατεύματα", περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με την επίθεση του Μουσολίνι στην Ελλάδα το 1940 και επισημαίνει τη συμμετοχή Αυστραλών στη Μάχη της Κρήτης ενάντια στη γερμανική επίθεση.


Ανάλογου περιεχομένου είναι και το άρθρο της εφημερίδας «Northern Territory News», με τίτλο "Νέα εποχή για έλληνες ήρωες", το οποίο γράφτηκε από το Ελληνικό Ορθόδοξο Σχολείο της Βόρειας Επικράτειας. Στο πλαίσιο των ιστορικών γεγονότων του 1940 στην Ελλάδα, γίνεται αναφορά στο θάρρος και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων απέναντι στους ιταλούς εισβολείς και στο διεθνή θαυμασμό που προκάλεσε η ελληνική αντίσταση. Επισημαίνεται, επίσης, η συμμετοχή των Αυστραλών στη Μάχη της Κρήτης.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ