Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

http://www.cretalive.gr/img/thumbs/650x325/5afcd968588fdeb38385291e814215a8.jpg 

 


 Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της σεζόν 2010-11

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσκαλεί τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων της στην παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2010-11 από την κυρία Φανή Καμπάνη, αρχαιολόγο- μουσειοπαιδαγωγό, το Σάββατο 16-10-2010 και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ...
ξενάγηση στην Έκθεση Ρούντο Σβάρτς-Κρήτη 1943.

Για την σχολική περίοδο 2010-2011 το ΙΜΚ προσφέρει για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τα εξής προγράμματα:

Ι) Μονοπάτια μέσα στην πόλη, δρόμοι μέσα στην Ιστορία (για την Α΄ Γυμνασίου)

Σύντομη περιγραφή: Με αφετηρία τη Μακέτα της πόλης του Ενετικού Ηρακλείου, που βρίσκεται στην αίθουσα Α. Γ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, σχεδιάστηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιδιώκει, τόσο μέσα από την αξιοποίηση της ίδιας της Μακέτας όσο και των υπόλοιπων εκθεμάτων του Μουσείου, να μυήσει τους μαθητές στις ιδιαιτερότητες της τοπικής ιστορίας και να αναδείξει το ιστορικό βάθος της πόλης και των μνημείων της από το βενετσιάνικο παρελθόν μέχρι σήμερα.

ΙΙ) Μαρτυρίες ενός πολέμου (για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου & την Α΄ Λυκείου)

Σύντομη περιγραφή: Για την υλοποίηση του προγράμματος αξιοποιείται η μόνιμη έκθεση για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά έγκυρη γνώση και σαφή επίγνωση για την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κρήτη (Πόλεμος του ’40, Μάχη της Κρήτης, Κατοχή και Αντίσταση).

ΙΙΙ) Νίκος Καζαντζάκης, ένας ταξιδευτής σε τόπους και ιδέες (για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου  του Λυκείου)

Σύντομη περιγραφή: Σκοπός του προγράμματος, τόσο μέσα από την ξενάγηση στις Συλλογές του Μουσείου, όσο και μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, είναι να γνωρίσουν οι μαθητές βιωματικά την πολυδιάστατη προσωπικότητα του συγγραφέα, διανοούμενου, κοσμοπολίτη, ταξιδευτή Νίκου Καζαντζάκη. Επίσης διατίθεται η αντίστοιχη Μουσειοσκευή και το πρόγραμμα προσφέρεται επιπλέον και σε μία online εκδοχή η οποία βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του Ι.Μ.Κ. στο διαδίκτυο.

ΙV) Εορταστικό Πρόγραμμα για το Πάσχα «Τα χρώματα του Πάθους» ( για την Α΄ & Β΄ Γυμνασίου)

Σύντομη περιγραφή: Το πρόγραμμα, με αφετηρία τρία από τα έργα της Βυζαντινής Συλλογής, στοχεύει να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι Ευρωπαίοι ζωγράφοι πραγματεύθηκαν το θέμα των Θείων Παθών. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από ειδική εκπαιδευτική προβολή και φυλλάδιο δραστηριοτήτων για μαθητές.