Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί τον Θεόφιλο

http://tadeefi.files.wordpress.com/2010/07/9-7-2010-7-29-31-cf80cebc.png?w=392&h=300 Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζεται στο κοινό πρώτη φορά

Αντιπροσωπευτικό έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου με είκοσι πίνακες από τη συλλογή έργων τέχνης της Εμπορικής Τράπεζας φιλοδοξεί να γνωρίσει στο κοινό η έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη.

Πρόκειται για μια επιλογή από ...
τη συνήθη θεματογραφία του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ: ιστορικές ή μυθολογικές σκηνές, παραστάσεις παρμένες από ταχυδρομικά δελτάρια και παλιές λιθογραφίες ή φωτογραφίες, τοπία και εικόνες της καθημερινής ζωής.

Αυτή η συλλογή έργων του Θεόφιλου βρίσκεται στην κυριότητα της Εμπορικής Τράπεζας από τη δεκαετία του 1980 και, με την εξαίρεση κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο κοινό στο σύνολό της.

Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας Θεόφιλος (Αθήνα 1967), σε επιμέλεια των Γιάννη Τσαρούχη και Γιώργου Μανουσάκη και κείμενα του Γιάννη Τσαρούχη, μια έκδοση που συγκεντρώνει πάνω από 300 έργα του ζωγράφου.

Κατά τη διάρκειά της θα προβάλλεται το αφιέρωμα της εκπομπής «Παρασκήνιο» με τίτλο 2003 - Θεόφιλος ξανά, σε σκηνοθεσία του Λάκη Παπαστάθη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Κουμπάρη.