Εντοπίστηκε πνιγμένος άνδρας στον Θερμαϊκό

Εντοπίστηκε πνιγμένος άνδρας στον Θερμαϊκό

Εντοπίστηκε πνιγμένος άνδρας στον Θερμαϊκό. Επί τόπου σπεύδουν σωστικές δυνάμεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η σορός ανήκει στον πενηντάχρονο που παρασύρθηκε την Πέμπτη από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όταν προσπάθησε να βοηθήσει τον γιο του.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος μαζί με ...
την σύζυγό του, προσπάθησε να μετακινήσει με τον 25χρονο γιο του το αυτοκίνητό του που είχε εγκλωβιστεί στον χείμαρρο, έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση.
Ο νεαρός εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο, όταν επιχείρησε να περάσει με το μικρού κυβισμού αυτοκίνητό του από μία γέφυρα στο ύψος του Ιππικού Ομίλου Θέρμης, αψηφώντας τους κώνους που έκλειναν τον δρόμο και τις συστάσεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Το αυτοκίνητό του κόλλησε στη λάσπη, η μηχανή έσβησε και ο νεαρός άντρας κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τους γονείς του. Από το γειτονικό Τριάδι ο πατέρας και η μητέρα του έσπευσαν στις 4 το πρωί και έφτασαν στο αυτοκίνητο.
Ο πατέρας του άνοιξε τις πόρτες και ο 25χρονος βγήκε έξω, αλλά εκείνη την ώρα ο χείμαρρος κατέβασε τεράστιες ποσότητες νερού και τους παρέσυρε.
Η μητέρα εντοπίστηκε και διασώθηκε πρώτη από τους πυροσβέστες, ο γιος κατάφερε να πιαστεί από κλαδιά, ενώ ταυτόχρονα χάθηκαν τα ίχνη του πατέρα.
Ο 25χρονος αστυνομικός κρατήθηκε για περίπου τρεις ώρες από τα κλαδιά και διασωθηκε, όταν ο δήμαρχος Θέρμης με τη βοήθεια ενός κατοίκου της περιοχής μπήκαν με αυτοθυσία στο χείμαρρο.
«Βροχή» κλήσεων δέχτηκε η Πυροσβεστική
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική την Πέμπτη, καθώς και για κοπές δέντρων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου
Στο Νομό Αττικής έγιναν 25 κλήσεις για κοπές δέντρων και 15 συνεργεία έκαναν ενέργεια σε 20 περιπτώσεις.
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγιναν 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 18 συνεργεία έκαναν ενέργεια σε 62 περιπτώσεις.
Στο Νομό Θεσσαλονίκης η Πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις, κοπές δέντρων και διασώσεις. Τα 12 συνεργεία τα οποία συστάθηκαν, πραγματοποίησαν 20 αντλήσεις υδάτων, οκτώ κοπές δέντρων και επτά απεγκλωβισμούς ατόμων από ταράτσες κατοικιών και αυτοκίνητα.
Στο Νομό Χαλκιδικής, έγιναν 100 κλήσεις για αντλήσεις, επενέβησαν έξι συνεργεία, τα οποία έκαναν ενέργεια σε 68 περιπτώσεις εξ αυτών.