«Είμαι προπονητής της Εθνικής»

Το 2011 τελειώνει, αγωνιστικά, για την Εθνική ομάδα με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία, που θα διεξαχθεί απόψε (9.30 μ.μ., OTE Sports1) στην αυστριακή πόλη Αλταχ.

Η προετοιμασία του ...
αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ολοκληρώθηκε χθες το πρωί στον Αγιο Κοσμά και τα προβλήματα δεν έλειψαν για τον Φερνάντο Σάντος, που υποχρεώθηκε να αποκλείσει τον Χαλκιά.

Συν τοις άλλοις, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε να αντιμετωπίσει και την γκρίνια των κύκλων του Ολυμπιακού για τη διαχείριση των «ερυθρόλευκων» διεθνών, οι οποίοι -σύμφωνα με τους Πειραιώτες- ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο από τους «πράσινους», παραμονές του ντέρμπι των «αιωνίων».

«Είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας. Δεν είμαι ούτε του Ολυμπιακού ούτε του Παναθηναϊκού» δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής, ενώ για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, αρκέστηκε να τοποθετηθεί: «Ουδέν σχόλιον» είπε.

Ο 57χρονος τεχνικός παραδέχθηκε ότι θα κάνει αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε την Παρασκευή κόντρα στη Ρωσία. Ο αποκλεισμός του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Κώστα Χαλκιά (ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα), ο οποίος προοριζόταν για το αρχικό σχήμα, αύξησε τις πιθανότητες να κάνει το ντεμπούτο του ο Καπίνο. Οχι ως βασικός, αλλά κάποια στιγμή ως αντικαταστάτης του Τζόρβα. «Κόντρα στη Ρουμανία θέλουμε να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν στο προηγούμενο παιχνίδι και παράλληλα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει για τον Καπίνο» επεσήμανε ο Φερνάντο Σάντος και αναφερόμενος σε όσα δεν του άρεσαν στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης» υπογράμμισε πως «ήταν περισσότερα τα πράγματα από τα οποία δεν έμεινα ικανοποιημένος πάρα αυτά που με ικανοποίησαν».

Εκτός του πορτιέρο της Παλέρμο, επικρατέστεροι για την ενδεκάδα είναι οι Μανιάτης (δεξιά), Γιαννούλης (αριστερά), Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς (κεντρικοί αμυντικοί), Τζιόλης, Μάκος, Καραγκούνης για τη μεσαία γραμμή, και οι Κονέ, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος για την επίθεση.

Σχετικά με το αήττητο σερί των 17 αγώνων που έχει συμπληρώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: «Δεν μπαίνουμε στο γήπεδο για να χάσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κυνηγάμε το ρεκόρ. Πάντως όταν παίζουμε με το εθνόσημο δεν θέλουμε να χάνουμε».

Στο μεταξύ, στην επίσημη ιστοσελίδα του γηπέδου «Cash Point Arena», που θα φιλοξενήσει το σημερινό ματς, υπήρχε αφιέρωμα στη «γαλανόλευκη». Συγκεκριμένα έγραφε «οι Ελληνες ξανάρχονται» θυμίζοντας πως η Εθνική ομάδα έχει παίξει ξανά στο Αλταχ σε φιλικό αγώνα με τη Β. Κορέα τον Μάιο του 2010, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το Μουντιάλ. Επίσης γίνεται αναφορά στους Καραγκούνη, Κατσουράνη και Χαριστέα, οι οποίοι ήταν μέλη της ομάδας που το 2004 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
 Πηγη: