ΟΛΜΕ: Υπεράριθμα 1.550 σχολικά τμήματα

Η υπουργός Παιδείας δεν τήρησε τη δέσμευση της, ότι δηλαδή οι μαθητές σε κάθε τμήμα δεν θα ξεπερνούν τους 25, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΛΜΕ, σε 302 σχολεία υπάρχουν τουλάχιστον 1.550 περιπτώσεις όπου ...
δεν έχει τηρηθεί το ανώτατο όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα.

Τουλάχιστον οι 383 εξ αυτών έχουν 28 με 30 μαθητές, ενώ σε 25 περιπτώσεις οι μαθητές ξεπερνούν ακόμη και τους 30, κατά παράβαση του νόμου, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.
"Δεν πιστεύουμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό έργο και να ενισχυθούν οι διαδικασίες της μάθησης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας", επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση.
"Βέβαια, τις ευθύνες γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση φέρει η κυβέρνηση, η οποία αποφεύγοντας να κάνει μαζικούς διορισμούς, εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική του Μνημονίου", σημειώνεται, ενώ η ΟΛΜΕ καταλήγει υπογραμμίζοντας πως "ζητάμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Ποιος τελικά εκφράζει την πολιτική του υπουργείου; Αν αυτό το κάνει η πολιτική του ηγεσία, θα γίνει καμιά προσπάθεια να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της; Αν θέλουμε να μιλάμε για καλύτερη Παιδεία, πρέπει και να το εννοούμε".
Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει επίσης πως σύμφωνα με το πρόσφατο έγγραφο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, που επιχειρεί να ελέγξει εάν τηρήθηκε ο νόμος όταν σχηματίστηκαν τα τμήματα στα σχολεία, κάνει λόγο για 30 μαθητές σε κάθε τμήμα.