Με κρυμένους τους πολιτικούς έγινε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο οι βουλευτές και υπουργοί. Παρά την παραίνεση του Πρωθυπουργού που τους είπε «Μη φοβάστε το λαό, πηγαίνετε στα καφενεία».
 
Παρέλαση - «αστραπή» και χωρίς επισήμους, ήταν η σημερινή παρέλαση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη. Η διέλευση των μόλις 15 σχολείων, κράτησε λιγότερο από 35 λεπτά. 

Στην εξέδρα των επισήμων ...
δεν παρέστη ούτε ένας βουλευτής, γεγονός που σχολιάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, την πρώτη θέση κατέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ λίγο πιο πίσω καθόταν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πλαισιωμένος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι "δεν είναι απαραίτητη η παρουσία πολιτικών σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις".

Ο μητροπολίτης Άνθιμος επίσης απουσίαζε κι εκπροσωπήθηκε από τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο. Το υπουργείο Παιδείας δεν εκπροσωπήθηκε από πολιτικό πρόσωπο και στην εξέδρα ανέβηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεόδωρος Καρτσιώτης.

Από τα σχολεία που παρέλασαν και ήταν λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά, τρεις ομάδες μαθητών γύρισαν τα κεφάλια από την άλλη πλευρά, καθώς περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων.
"Στρίψτε τα κεφάλια αριστερά, δείξτε το δρόμο στη λευτεριά...", φώναζαν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές.

Πάντως, κανείς από τους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν τα τμήματα των παρελάσεων δε φορούσε μαύρο περιβραχιόνιο, όπως είχε παροτρύνει η ΟΛΜΕ τα μέλη της.
Πηγή: