Άλλες δύο συλλήψεις για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Δύο συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία και έναν ξάδελφο του πρώην υπουργού, που φέρεται ως διαχειριστής οff shore εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ...... εκτελεστούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να λειτουργούσαν ως παρένθετα για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Στο μεταξύ, στην εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης θα οδηγηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός συνελήφθη ο πρωί στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά από ένταλμα που αφορά στα περιουσιακά του στοιχεία.

Η εισαγγελική έρευνα διήρκησε αρκετούς μήνες κι αφορούσε στο σύνολο της περιουσίας του πρώην υπουργού (ακίνητα, off shor και κίνηση λογαριασμών).

Οι κατηγορίες σε βάρος του Τσοχατζόπουλου και των υπολοίπων αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Οι εμπλεκόμενοι συνολικά στην υπόθεση φτάνουν στους 8.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνα που έγινε το πρωί στο σπίτι της κόρης του, Αρετής, βρέθηκαν πλάκες χρυσού.

Σε βάρος του και σε βάρος των άλλων εμπλεκομένων προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση ανατέθηκε με βάση πρόσφατο νόμο σε πρόεδρο πρωτοδικών ο οποίος ανέλαβε αποκλειστικά τις ανακρίσεις.

«Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη, θα ήταν προτιμότερο να την είχε κάνει νωρίτερα», σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ.

Χθες ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρη, πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2009 στην οποία φέρεται να μην συμπεριέλαβε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ζητά επίσης να παραμείνουν σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί όπως η εγγύηση 150.000 ευρώ, η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η δέσμευση του επίμαχου ακινήτου.