Κύπρος: Επιστολή στον Όλι Ρεν για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Επίτροπο οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ολι Ρεν, τον οποίο ενημερώνει για ...
τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την οικονομία.

Πρόκειται για απάντηση σε επιστολή του Ολι Ρεν, της 11ης Νοεμβρίου, με την οποία προειδοποιούσε ότι η Κύπρος - μαζί με άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες - βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραβίαση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και τόνιζε την ανάγκη λήψης μέτρων.

Με την απαντητική επιστολή του ο κ. Καζαμίας ενημερώνει τον Ευρωπαίο επίτροπο ότι ήδη στον Προϋπολογισμό για το 2012 προβλέπεται μείωση των κοινωνικών παροχών κατά 200 εκατομμύρια και ότι με επιπρόσθετα μέτρα που στάλθηκαν στη Βουλή επιδιώκεται καλύτερη στόχευσή τους.

Επίσης αναφέρει ότι η αύξηση του ΦΠΑ από 15% σε 17% έχει ήδη σταλεί ως ξεχωριστό μέτρο εδώ και δύο μήνες στην Βουλή και εκκρεμεί.

Προσθέτει ότι έχει ζητήσει πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα για δύο χρόνια και τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα σε μισθούς πάνω 2.500 ευρώ και ότι ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να ζητήσει και εισφορά των εργοδοτών.

Τέλος αναφέρει ότι σύντομα θα ανακοινώσει μέτρα για ενίσχυση της ανάπτυξης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι επείγει να υιοθετηθεί σειρά μέτρων εξυγίανσης της οικονομίας, τα οποία θα εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο υπουργός Οικονομικών εργάζεται και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι αποτέλεσμα εντατικού διαλόγου», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
πηγη: