Εγκαινιάζεται ένας νέος τόπος πολιτισμού



 


Λαμπερά επίσημα εγκαίνια απόψε στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, της λεωφ. Συγγρού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια παρόντα, και δρομολογημένα μια σειρά από ...
καλλιτεχνικά γεγονότα.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο νέος τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου ''η Στέγη δεν ανταγωνίζεται άλλους πολιτισμικούς φορείς, αλλά βρίσκεται σε συνεργασία μαζί τους'' και αναφέρει χαρακτηριστικά τις συνεργασίες , με το Μέγαρο Μουσικής, το Ελληνικό Φεστιβάλ και άλλους φορείς και μουσεία.''

Στις 13 Δεκεμβρίου ξεκινά ο κύκλος Γραμμάτων ''Λέξεις και σκέψεις'' με την εναρκτήρια εκδήλωση ''Γιατί οι τέχνες και τα γράμματα δεν είναι πολυτέλεια σε εποχή κρίσης;'' και στις 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για τα 2500 χρόνια απο τη Μάχη του Μαραθώνα, στην οποία θα μιλήσουν και Ιρανοί διανοούμενοι.

Τα εγκαίνια θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών (7, 8, 11 και 12 Δεκεμβρίου). Σήμερα και αύριο, για την παρουσία στα εγκαίνια απαιτείται ατομική πρόσκληση, ενώ στις 11 και 12 Δεκεμβρίου η Στέγη θα είναι ανοιχτή στο κοινό, με δελτία εισόδου δίωρης παραμονής.