Αντιδράσεις για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgItVF0ow7XLMe5lExaOoZwT776erSjXmn5zqX6QtOIUxZ4fL4QegJsa0OUHrwPO_8q4ShLigKlina767oH5wOI8ER27Bg7996zVxFp1rI_8fzHCGQEx3E-WTFoHec1hXQkSjU260qjhAI/s400/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1.jpgΤην παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες καταγγέλλουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΚΕ. Τρίωρη στάση εργασίας από την Ομοσπονδία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30.

 Σε έκτακτη συνεδριάσή της σήμερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να προκηρύξει ...
τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 15.00, ενώ στις 12.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Athens Imperial» (Μεγάλου Αλεξάνδρου � Πλατεία Καραϊσκάκη � Αθήνα) όπου, όπως καταγγέλλεται το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), θα συνεδριάσει για να προχωρήσει σε εκχώρηση της αρμοδιότητας της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων στην Κρατική Περιφέρεια.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ, καταδικάζοντας τις προσπάθειες του δ.σ. του ΕΣΔΚΝΑ να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΕΣΔΚΝΑ και Περιφέρειας Αττικής που προωθεί η κυβέρνηση, με την ενεργή στήριξη και των αιρετών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ, οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, γεγονός που, όπως υποστηρίζει, θα έχει πολύπλευρες επιπτώσεις τόσο στο εισόδημα όσο και στη ζωή του λαού γενικότερα.


Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, επιλέγονται μονάδες οι οποίες αφενός χρησιμοποιούν τεχνολογίες υψηλού κόστους, αφετέρου έχουν βασική προτεραιότητα την επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία, καύση των απορριμμάτων, την ώρα που το 90% των δημοτικών απορριμμάτων θα παραμείνει στο ασφυκτικά βεβαρημένο Θριάσιο Πεδίο.
Ταυτόχρονα, συμπληρώνει το ΚΚΕ, «προετοιμάζεται η παράδοση στο κεφάλαιο της λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων που προγραμματίζονται. Τέσσερα δισ. ευρώ ακόμα σε 25ετή βάση, θα φορτωθούν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, τριπλασιάζοντας τα ήδη δυσβάσταχτα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας».