Πρόβλημα με τις μεταγραφές αφού είναι συμπληρωμένες οι θέσεις των ξένων

http://www.newsbeast.gr/files/temp/75182D9FCE67CCDB58DB0160878DF96A.jpgΌσο θα πλησιάζουμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τόσο οι προτάσεις των ατζέντηδων θα διαδέχονται η μία την άλλη. Στον Ολυμπιακό, όπως είθισται, τις αξιολογούν και αν κάτι πραγματικά τους ενδιαφέρει ξεκινούν διαπραγματεύσεις.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, αλλά με μία παράμετρο, την οποία έχουν ...
υπολογίσει στο Λιμάνι και αν μη τι άλλο τους προβληματίζει. Ποια είναι αυτή; Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις ξένων, έστω και αν στην παρούσα φάση στο δυναμικό της ομάδας υπάρχουν μόνο οι Ντουντού και Πάντελιτς.

Στον Ολυμπιακό ανήκουν οι Ντιόγο, Λεονάρντο και Σουμπίνιο, οι οποίοι αγωνίζονται ως δανεικοί και το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψουν στο ρόστερ της ομάδας. Πράγμα που σημαίνει ότι η πεντάδα συμπληρώνεται…

Στο λιμάνι ευελπιστούν ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν βρεθεί ομάδες που θα αγοράσουν τους Ντιόγο και Λεονάρντο. Άλλωστε, παραχωρήθηκαν δανεικοί στη Φλαμένγκο και την Ιντερνασιονάλ αντίστοιχα, για να ανεβάσουν την ποδοσφαιρική τους αξία και να πιάσουν καλύτερη τιμή.

Δυστυχώς για τους Πειραιώτες, ο Ντιόγο ναι μεν έχει παίξει αρκετά παιχνίδια (17, με 15 εμφανίσεις στο αρχικό σχήμα), ωστόσο έχει πετύχει μόλις ένα γκολ. Η απόδοσή του κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο παραμείνει στάσιμη. Οπότε ή ο Βραζιλιάνος θα επιστρέψει στο Ρέντη, και στον Ολυμπιακό θα περιμένουν μία ακόμα χρονιά μήπως και ο νεαρός επιθετικός βρει τον καλό του εαυτό ή θα πρέπει να παραχωρηθεί σε χαμηλή τιμή.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μπακ έχει αγωνιστεί ελάχιστα στην Ιντερνασιονάλ και τώρα βρίσκεται και σε στάδιο αποθεραπείας. Το να πουληθεί ο Λεονάρντο, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Πρόκειται για δύο αγκάθια και μάλιστα μεγάλα, τα οποία επηρεάζουν και τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Ο τρίτος Βραζιλιάνος δανεικός, ο Σουμπίνιο, δεν έχει παίξει ακόμα στον Ολυμπιακό, οπότε λογικά στη νέα σεζόν θα πάρει την ευκαιρία του. Πράγμα που σημαίνει ότι με τους τρεις… Brazil, συμπληρώνονται οι θέσεις των ξένων και για την επόμενη σεζόν.

Στο λιμάνι έχουν επίγνωση της υπάρχουσας κατάστασης και προβληματίζονται. Γιατί σε ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, θα πρέπει να αποκλειστούν οι ποδοσφαιριστές που δεν διαθέτουν κοινοτικό διαβατήριο…

* Στη λίστα με τους ξένους δεν έχουμε βάλει τους νεαρούς Βάντερσον και Λεάντρο, οι οποίοι πάντως «παλεύουν» για να αποκτήσουν πορτογαλικά διαβατήρια.