Δύο ομογενείς έχουν προταθεί για τα φετινά βραβεία του Αυστραλιανού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου (AFI)


του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

O διάσημος ηθοποιός Γουίλιαμ Νταφόε θα είναι ο παρουσιαστής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων AFI, στην Αυστραλία.

Ο Νταφόε βρίσκεται στην Αυστραλία για το γύρισμα της νέας του κινηματογραφικής ταινίας.


Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στη Μελβούρνη.


Σημειώνεται πως ...
δύο ομογενείς έχουν προταθεί για τα φετινά βραβεία του Αυστραλιανού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου (AFI).


Πρόκειται για τη νέα ταινία της ομογενούς σκηνοθέτριας Νάντια Τας, (Τασσοπούλου) "Matching Jack".

Η Νάντια Τας γεννήθηκε στο ελληνικό χωριό Λόφοι (Φλώρινα) και, όταν ήταν οκτώ ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στην Αυστραλία. Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία "Malcolm", το 1986, γοήτευσε το κοινό και απέσπασε πολλά βραβεία, ενώ επιτυχία γνώρισαν και οι μετέπειτα ταινίες της "Amy" και "Mr Reliable".

Η ταινία "Matching Jack" αναφέρεται στην ιστορία ενός παιδιού που πάσχει από λευχαιμία.

Για βραβείο AFI έχει προταθεί και ο ομογενής συνθέτης Μάικολ Μανώλης που έχει γράψει τη μουσική της ταινίας "Bran Nue Dae", στην οποία πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρεϊ Ρας. ταινία αυτή είχε και εμπορική επιτυχία στην Αυστραλία.

Φαβορί για το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς, εκείνο της καλύτερης ταινίας, είναι οι ταινίες "Animal Kingdom" και "Beneath Hill 60".

Συνολικά, θα απονεμηθούν 48 βραβεία. Επί σκηνής, στη μεγάλη βραδιά, θα βρεθούν πολλοί αστέρες του αυστραλιανού κινηματογράφου, όπως οι ομογενείς Νίκος Γιαννόπουλος και ¶λεξ Δημητριάδης κ.α.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ