Ινιέστα,Τσάβι και Μέσι οι υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα του 2010

http://www.newsbeast.gr/files/temp/4660125CC1B717969972F98770160246.jpgΤρεις «μπλαουγκράνα» για τη Χρυσή Mπάλα του 2010 που θα παραδοθεί από κοινού από FIFA και France Football. Μέσι, Τσάβι ή Ινιέστα θα πάρουν τον τίτλο του καλύτερου παίκτη; Τα προγνωστικά μοιάζουν μπερδεμένα, αφού ο Αργεντινός… υστερεί στην κατάκτηση ενός τίτλου εκτός Ισπανίας. Όσο για τους δύο Ισπανούς, το Μουντιάλ τούς δίνει ένα καλό μπόνους για να φτάσουν στην κορυφή.

Μετά τη Μίλαν η Μπάρτσα!

Ειναι η τρίτη φορά που στο βάθρο απονομής θα βρίσκονται τρεις παίκτες από την ίδια ομάδα. Αυτό συνέβη το 1988 και το 1989 με τη Μίλαν, όταν την πρώτη χρονιά οι Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Ράικαρντ διεκδίκησαν τον τίτλο, ενώ την επόμενη τη θέση του Γκούλιτ πήρε ο Μπαρέζι. Νικητής και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν.
Για πρώτη φορά, το βραβείο της Χρυσής Μπάλας είναι ενωμένο με το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο παίκτη και ο νικητής θα επιλεγεί από τις ψήφους 154 Γάλλων δημοσιογράφων, αλλά και 208 προπονητών και αρχηγών εθνικών ομάδων. Ποιος είναι όμως το φαβορί;

Φαβορί ο Μέσι, αλλά…
Ο Μέσι κέρδισε το τελευταίο βραβείο της FIFA, θεωρείται το φαβορί, όμως αυτή τη φορά θα μπει στη ζυγαριά και το Παγκόσμιο Κύπελλο που κέρδισε η Ισπανία. Ο γεννημένος στο Ροζάριο -γενιά του ’87- είναι ο παίκτης που έφερε… επανάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τους αυτοματισμούς, την τεχνική και την ταχύτητά του. Είναι ξεχωριστός παίκτης, το δικό του στιλ και μοτίβο είναι μοναδικά στον κόσμο. Είναι ο καλύτερος παίκτης της Αργεντινής, αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε να βρεθεί ούτε στα προημιτελικά… Στον δρόμο για την κορυφή πιστώνεται την εξαιρετική εικόνα με την Μπάρτσα και την κατάκτηση του τίτλου, όχι όμως κάτι περισσότερο…

Τσάβι, το παιδί της Μπάρτσα!
Τσάβι, παιδί της γενιάς του ’80, γεννήθηκε στην πόλη Τεράσα και αποτελεί το μέλλον της Μπαρτσελόνα. Ζει και αναπνέει για τον σύλλογο, ξεπέρασε τα προβλήματα και τα εμπόδια που στάθηκαν στο δρόμο του, έχει βρεθεί ξανά στην ίδια θέση, όμως η τεράστια βοήθεια στην Ισπανία του έδωσε ώθηση, ώστε φέτος να έχει περισσότερες ελπίδες για τον τίτλο.

Ινιέστα όπως… Σουάρες;
Αντρέας Ινιέστα, παιδί του ’84, αντιπροσωπεύει την εποχή του εκσυγχρονισμού!  Νίκησε το… έμφυτο εμπόδιο του ανασταλτικού παίκτη, πήρε μπρος, ωρίμασε ως άνθρωπος και με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα έγινε ξεχωριστός παίκτης, ο οποίος είναι μέσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα. Πέτυχε το κρισιμότερο γκολ της χρονιάς, κόντρα στην Ολλανδία, χάρισε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία. Θα του χαρίσει αυτό το τέρμα τον τίτλο; Θα μιμηθεί τον πρώτο Ισπανό που πήρε τη Χρυσή Μπάλα, Λουίς Σουάρες;

Έφτασε Γιουβέντους και Μίλαν!
Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα τον νικητή, ωστόσο κερδισμένη σίγουρα είναι η  Μπαρτσελόνα, η οποία θα φτάσει την 8η Χρυσή Μπάλα και θα φτάσει στην κορυφή τη Γιουβέντους αλλά και τη Μίλαν. Το ισπανικό πρωτάθλημα θα έχει 14 απονομές και θα πλησιάσει το ιταλικό με τις 18, που είναι και στην κορυφή.

Θα φτάσει τον Ντι Στέφανο;

Το μέλλον του Λίονελ Μέσι είναι όλο μπροστά του, με την εκρηκτικότητα και το πάθος θα βρίσκεται… κάθε χρόνο στους υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα. Ωστόσο ο ίδιος θέλει από φέτος να φτάσεις τις δύο κατακτήσεις και να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Αλφρέντο Ντι Στέφανο (1957, 1959), Φρανκ Μπεκενμπάουερ (1972, 1976), Κέβιν Κίγκαν (1978, 1979), Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (1980, 1981) και Ρονάλντο (1997, 2002).

Βέβαια, υπάρχουν και τρεις παίκτες που έχουν κερδίσει τρεις φορές τη Χρυσή Μπάλα, και πρόκειται για τους Γιόχαν Κρόιφ (1971, 1973 και 1974), Μισέλ Πλατινί (1983, 1984 και 1985) και Μάρκο Φαν Μπάστεν (1988, 1989 και 1992).