Επεισοδιακά εξελίχθηκε η πορεία στα Χανιά

http://www.newsbeast.gr/files/temp/7D1D8259BCA494992C3825181225D7CF.jpg

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι μαθητές και ένας καθηγητής
Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο, δύο ανήλικοι μαθητές, ηλικίας 13 ετών, και ένας 28χρονος αδιόριστος εκπαιδευτικός, που είχαν συλληφθεί το μεσημέρι από την αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στα Χανιά κατά το συλλαλητήριο, για την συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η αστυνομία είχε ...
κάνει συνολικά 9 προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία. Για τους 6 από αυτούς δεν προέκυψαν στοιχεία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στους 3 που κρατήθηκαν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οι δύο ανήλικοι μαθητές αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε αστυνομικό, της πρόκλησης εμπρησμού για την καύση κάδου απορριμμάτων, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Στους γονείς των δύο ανηλίκων απαγγέλθηκε η κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Κατά του 28χρονου αδιόριστου εκπαιδευτικού απαγγέλθηκε η κατηγορία της επίθεσης κατά αστυνομικού.

Έξω από το αστυνομικό μέγαρο Χανίων είχε συγκεντρωθεί ομάδα ατόμων που αποχώρησε μόλις έγινε γνωστό ότι οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο, ομάδα περίπου 30 ατόμων προσπάθησε να κάψει κάδους απορριμμάτων στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και ανδρών της ομάδας «Δίας» είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα αυτή να αποχωρήσει από το σημείο.