Η ΕΠΟ τιμά τον Ότο Ρεχάγκελ στο φιλικό με τον Καναδά

Να τιμήσει τον Ότο Ρεχάγκελ στο διεθνές φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με την αντίστοιχη του Καναδά, το οποίο θα...
διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2011 στο «AEL FC ARENA», αποφάσισε την Παρασκευή το Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Εν τω μεταξύ, ο 
Φερνάντο Σάντος παρουσίασε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας το«Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης» των Εθνικών Ομάδων και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Επισημάνθηκε ότι στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης προβλέπεται η δημιουργία πέντε νέων Εθνικών Ομάδων ηλικίας κάτω των 15 ετών, κάτω των 16 ετών, κάτω των 18 ετών, κάτω των 20 ετών και κάτω των 23 ετών.
Στο πλάνο προβλέπεται επίσης η συλλογή παικτών κάτω των 14 ετών μέσα από τουρνουά μεταξύ ενωσιακών ομάδων και ο τρόπος συνεργασίας με τους ενωσιακούς προπονητές. Η συγκεκριμένη διαδικασία καταλήγει στη δημιουργία ενός γκρουπ 44 παικτών (4 για κάθε θέση), που την επόμενη χρονιά θα στελεχώσουν την Εθνική κάτω των 15 ετών.
Στο οργανόγραμμα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία Τμήματος Ανάλυσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και η θέση συντονιστή ανάπτυξης (ο οποίος ταυτοχρόνως θα είναι προπονητής στην Εθνική κάτω των 23 ετών) και η πιθανότητα συμμετοχής Β’ Ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα, σύμφωνα το ισπανικό πρότυπο.
Το πλάνο θα εξεταστεί από τα μέλη του Δ.Σ. και στη συνέχεια θα εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη, έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν με λεπτομέρειες οι δυνατότητες υλοποίησής του και αμέσως μετά να τεθεί σε εφαρμογή.

(Πηγή) sport-fm.gr