Εφεύρεση που σώζει ζωές. Μετατρέποντας οποιοδήποτε νερό σε πόσιμο.




Λέγεται Lifesaver bottle και είναι ένα δοχείο στο οποίο μπορεί κανείς να εισάγει νερό από οποιαδήποτε πηγή, όσο μολυσμένη και αν είναι και αυτό θα αφαιρέσει τα βακτήρια, τους ιούς, τα παράσιτα, τους μύκητες και όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Όλα αυτά τα κάνει χωρίς την χρήση χημικών όπως χλώριο και ιώδιο.

Εφευρέτης αυτής της συσκευής είναι ο ...
Michael Pritchard, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα μη-κεραμικό φίλτρο σχεδιασμένο να μπλοκάρει οτιδήποτε είναι μεγαλύτερο από 15 νανόμετρα (σκεφτείτε ότι οι μικρότεροι ιοί έχουν μέγεθος 25 νανόμετρα) και η διάρκεια ζωής του είναι 6.000 λίτρα νερού.
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της σωτήριας αυτής συσκευής στο συνέδριο TED αλλά και να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της LIFESAVERsystems για να μάθετε περισσότερα ή και να αγοράσετε την συσκευή. Εκτός από το μπουκάλι, θα δείτε ένα σακίδιο πλάτης με ανάλογες δυνατότητες καθώς και ένα concept car, το Mazda Kiyora, που παράγει πόσιμο νερό από το νερό της βροχής μέσω του ειδικά σχεδιασμένου για χρήση σε αυτοκίνητο Lifesaver bottle citi.