Παιδιά έδιναν οδηγίες στους πιλότους για την απογείωση!

Πρόσβαση στη διαδικασία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, προφανώς υπό την επίβλεψη ενηλίκων, στο Διεθνές Αεροδρόμιο J.F.K. απέκτησαν τον Φεβρουάριο δύο παιδιά, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας.

Μετά από την έρευνα που έγινε για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι ...
τα παιδιά σε δύο διαφορετικές ημέρες βρέθηκαν στον πύργο ελέγχου και για το λόγο αυτό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και ένας επόπτης του αεροδρομίου.

Το ένα περιστατικό έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, όπως αποκαλύπτεται από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες πιλότου και ελεγκτή, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Στην περίπτωση αυτή ακούγεται ένα παιδί, που πιστεύεται ότι είναι 7 χρόνων, που δίνει οδηγίες στους πιλότους για την απογείωση. Μετά τη συνομιλία του παιδιού με τον πιλότο, ακούγεται ένας ενήλικας που λέει στον πιλότο: "Αυτά γίνονται φίλοι όταν τα παιδιά δεν έχουν σχολείο".

Το δεύτερο περιστατικό έγινε στις 17 Φεβρουαρίου, όπου το ρόλο του ελεγκτή είχε ένα κορίτσι, το οποίο μίλησε στους πιλότους δύο αεροσκαφών. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τα παιδιά του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.

"Η λάθος κρίση δεν παραβιάζει μόνο την πολιτική της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και τη κοινή λογική", δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Ράντι Μπάμπιτ, χαρακτηρίζοντας "απολύτως απαράδεκτη" τη στάση του ελεγκτή.

πηγή : [link]