Η μαθητική παρέλαση για την επέτειο του "Όχι"

http://www.skai.gr/files/temp/726866EC0079390DBF2320A233A039BE.jpg
Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στην πλατεία Συντάγματος, εορτάστηκε την Πέμπτη η επέτειος του "Όχι".

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά, 11 γυμνάσια, 10 λύκεια, 5 ιδιωτικά λύκεια, φοιτητές από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ομάδα παιδιών από τους special olympics καθώς και δύο σώματα προσκόπων και οδηγών.

Πριν την παρέλαση, ...
κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Το πρωί, έγινε δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.


Τα μηνύματα της πολιτικής – πολιτειακής ηγεσίας
"Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια", τονίζει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Επισημαίνει ότι "η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι, το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους".

"Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό , τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση", καταλήγει ο κ. Παπούλιας.

Τις αναπόφευκτες συγκρίσεις του «χθες», του «ηχηρού όχι» της χώρας μας στην υποταγή στις δυνάμεις του Άξονα που οδήγησαν στον πόλεμο, με το «σήμερα» που η πατρίδα μας δίνει και πάλι μια «δύσκολη μάχη», επισημαίνει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας, έτσι και σήμερα, θα τα καταφέρουμε».

«Η σημερινή επέτειος χαλυβδώνει την πίστη μας στις δυνατότητες του Ελληνισμού» αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Στο δικό του μήνυμα, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «70 χρόνια μετά το ‘ΟΧΙ’, το σύγχρονο περιεχόμενο του πατριωτισμού ταυτίζεται σήμερα με την οργάνωση και την πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων (...) για να ανοίξει ο δρόμος στην εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας».

«Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της όχι, σημειώνει ο ΣΥΝ. Σήμερα λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ΟΧΙ στο μνημόνιο της κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι η χρονιά που έρχεται είναι κρίσιμη και δύσκολη, αλλά ο ελληνικός λαός ενωμένος θα τα καταφέρει.

Για την ανάγκη της ενότητας και εθνικής ομοψυχίας του ελληνικού λαού, έκαναν λόγο, η υπουργός Παιδείας αλλά και βουλευτές, που παρέστησαν στην παρέλαση.