Έρχεται το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλος

http://www.cvillechurch.com/Images2009/homosexual.jpgΤον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη νομοθετική κατοχύρωση της συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών


Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη νομοθετική κατοχύρωση της συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου, λειτουργεί ήδη από το καλοκαίρι και από την Πρωτοχρονιά του 2011 αναμένεται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν τη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών.
Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης έχει τονίσει ...
κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα ότι το σύμφωνο θα επεκταθεί από τα ετερόφυλα ζευγάρια στα ομόφυλα- πάγιο αίτημα των ομοφυλοφίλων στη χώρα μας.

«Η ελληνική πολιτεία μάς αντιμετωπίζει σαν να μην υπάρχουμε» αναφέρει ο Βασίλης Τσιμενίδης, ο οποίος συμβιώνει με τον σύντροφό του για περισσότερα από 17 χρόνια. «Στο διάστημα αυτό έχουμε ακούσει πολλές εξαγγελίες για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που ακόμη δεν έχουν γίνει πραγματικότητα. Στις τελευταίες εκλογές ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ γιατί τα στελέχη του είχαν δεσμευτεί ότι θα έβρισκαν τρόπο να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί πολίτες. Και τώρα ανακοινώνουν ότι περιμένουν προτάσεις» τονίζει.

«Φανταστείτε ότι ακόμη και στο νοσοκομείο να πάει ο σύντροφός μου μπορεί να μη με αφήσουν να τον δω ή να ενημερωθώ από τον γιατρό του για την κατάσταση της υγείας του επειδή δεν είμαι συγγενής πρώτου βαθμού», λέει ο Τσιμενίδης. Εξηγεί επίσης, στο ρεπορτάζ του κυριακάτικου Βήματος, ότι ακόμη και στην περίπτωση που ένας ομοφυλόφιλος κάνει διαθήκη φροντίζοντας σε περίπτωση θανάτου να ορίσει τον σύντροφό του ως αποδέκτη της περιουσίας του, η διαθήκη αυτή δεν διασφαλίζει τον κληρονόμο, δεδομένου ότι θα μπορούσε να προσβληθεί- με επιτυχία- από τους επιζώντες συγγενείς. Ο Τσιμενίδης σημειώνει ότι την ώρα που στη Γερμανία ένας υπουργός της κυβέρνησης παντρεύεται με πολιτικό γάμο τον ιδίου φύλου σύντροφό του, την ώρα που το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποδέχεται αρχικά το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην υιοθεσία, την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγνωρίσει τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα σαν μια «καυτή πατάτα» και προτιμάει να κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα.