Έρχεται το 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου - Ξεκινά στις 21 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου


 




Συνεπές στο φθινοπωρινό ραντεβού του και φέτος το 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου που θα φιλοξενηθεί σε τρεις αθηναϊκές αίθουσες για ένα δεκαήμερο, φέρνοντας σε πρώτη προβολή τις...
πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές ταινίες, που δεν έχουν ακόμα βρει διανομέα στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ, που ξεκινά στις 21 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου, έγινε σήμερα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, κριτικό κινηματογράφου Νίνο Φενέκ Μικελίδη, με παρόντα τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων Άγγελο Μοσχονά που έκανε λόγο για 'εξαιρετικές ταινίες υψηλής ποιότητας.

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν και η ελληνική «Ανταρσία της κόκκινης Μαρίας», τελευταία ταινία του Κώστα Ζάπα που θα διαγωνιστεί με άλλες 10 ευρωπαϊκές ταινίες στο 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Το 23ο Πανόραμα ξεκινά στις 21/10, με το «Μέλι» του Σεμίχ Καπλάνογλου, (Χρυσή Άρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου 2010) και ρίχνει την αυλαία του στις 31/10 με την ταινία «Somewhere», της Σοφίας Κόπολα ( Χρυσό λιοντάρι της Βενετίας 2010).

Το 23ο πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, συμμετέχει στον εορτασμό των 50 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ειδικό αφιέρωμα, στο οποίο θα προβληθούν μεταξύ άλλων τα ντοκιμαντέρ «Λεηλατώντας μια ματωμένη χώρα» του Τάκη Παπαγιαννίδη (2009) και την μαρτυρία του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού στις καταστροφές της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Οι προβολές θα γίνουν στο Τριανόν (Φίλμ Σέντερ), στο «Απόλλων» και στο Ίδρυμα Κακογιάννη.