Κυριακή σήμερα και η ημερομηνία είναι 10/10/10. Τυχαίο;



10/10/10 θα γράψουν την Κυριακή τα ημερολόγιά μας, κάτι που συμβαίνει μόνο κάθε εκατό χρόνια!
Με αφορμή αυτό το γεγονός, σας παρουσιάζουμε την σημασία του αριθμού 10 στην αριθμολογία!

Για τον Πυθαγόρα ο αριθμός 10, η "Δεκάς", ήταν "ο ...τελειότερος όλων των αριθμών", αφού εμπεριέχει όλους τους υπόλοιπους!
Αντιστοιχούσε στο σύνολο των νόμων της φυσικής που κράτησαν το σύμπαν ενωμένο και ταυτιζόταν με τον ουρανό, τον κόσμο και τη μοίρα.
Σύμφωνα με τους Πυθαγόρειους, ο αριθμός 10 σχημάτιζε ένα ισοσκελές τρίγωνο, την ονομαζόμενη "δεκαδική τετρακτύς " η οποία θεωρούνταν "πηγή της αιώνιας φύσης". Κύριο χαρακτηριστικό της τετρακτύος (στην εικόνα) είναι ότι το άθροισμα των κουκίδων της, ξεκινώντας με βάση το 1 και προσθέτοντας τους αρχέτυπους αριθμούς από τη βάση μέχρι την κορυφή, μας δίνει τον αριθμό δέκα:
1 + 2 + 3 + 4 = 10
Παρατηρώντας την προσεχτικά θα δείτε επίσης ότι αποτελείται από δέκα ισόπλευρα τρίγωνα, το μεγάλο εξωτερικό και εννιά εσωτερικά. Το γεγονός ότι "η τετράς τίκτει την δεκάδα", το ερμήνευαν ως σύμβολο της απόλυτης αλήθειας αφού η δεκάδα είναι η βάση του δεκαδικού συστήματος. Θεωρούσαν λοιπόν πως η "ιερή τετρακτύς της δεκάδας", ήταν το σύμβολο των άγνωστων μυστικών του σύμπαντος.
Την Κυριακή το ημερολόγιο θα δείξει 10.10.10, κάτι που ερμηνεύεται από πολλούς ως "καλός οιωνός" και σπεύδουν να το αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο. Στην Αυστραλία για παράδειγμα αναμένεται ρεκόρ γαμήλιων τελετών αφού εκατοντάδες ζευγάρια που ενδιαφέρονται για την αριθμολογία, επέλεξαν να συνδυάσουν το γάμο τους με τα τρία δεκάρια! Για άλλους πάλι, αποτελεί απλώς μία σύμπτωση που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα!

pyles.tv