Απεβίωσε ο Άρθουρ Πεν, σκηνοθέτης του «Μπόνι και Κλάιντ»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggC9jiOJWQBHDfbAhW230aFZmHKkBVe7RNsQTWqY1QOeWLF11b2iD3AKu11Mza2WD0Vrk4OTgK3jB1Epa-O_VVLT-_Q5lQbWmko-dL1uVt0b7XnmR8keO2HYN6nxc7bls9NjHcVE2tIQ/s1600/bonnie+and+clyde+2.jpgΟ Άρθουρ Πεν , σκηνοθέτης των κλασικών ταινιών « Μπόνι και Κλάιντ » και (« Little Big Man " ) , πέθανε αργά την Τρίτη , μία  ημέρα μετά την συμπλήρωση των 88 χρόνων του στο σπίτι του στο Νέα Υόρκη .


Ο Evan Bell, φίλος του Πεν για 25 χρόνια, δήλωσε... σήμερα  Τετάρτη ότι ο σκηνοθέτης ήταν πολύ άρρωστος τα τελευταία χρόνια. 


 ΟΆρθουρ Πεν, ήταν βετεράνος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, άρχισε την καριέρα του κάνοντας μικρές δουλειές στην τηλεόραση στη δεκαετία του 1950, αλλά έγινε γνωστός από την ταινία του, ''The Miracle Worker''
Αποθεώθηκε όμως με την κλασική πλέον ταινία «Bonnie & Clyde" με τηνWarren Beatty και Faye Dunaway. Το 1967, η ταινία έκανε μεγάλη επιτυχία, και έμεινε στην ιστορία ως ένα κλασικό φιλμ.

Ο σεναριογράφος Paul Schrader (που έγραψε το έργο «Ταξιτζής»), δήλωσε ότι Penn άνοιξε το δρόμο για νέους σκηνοθέτες που προέρχονται από σχολές κινηματογράφου σε αυτά τα 70 χρόνια - όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και Φράνσις Φορντ Κόπολα. Επίσης, σύμφωνα με τον Schrader, "έφερε την ευαισθησία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου της δεκαετίας του '60 στον αμερικάνικο κινηματογράφο."