Ρεσιτάλ και θρίαμβος για τη Μπαρτσελόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό

Στην πρεμιέρα του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα απέδειξε γιατί θεωρείται κατά πολλούς η καλύτερη ομάδα του κόσμου.

Με το εντυπωσιακό 5-1 νίκησε τον Παναθηναϊκό, δίνοντας...... μια εξαιρετική παράσταση στο «Καμπ Νου» . Ο ΠΑΟ του Νιόπλια προηγήθηκε στο σκορ, αλλά όταν δέχθηκε γρήγορα γρήγορα την ισοφάριση, όλα τέλειωσαν. Η συνέχεια ήταν ένα σόου από τους έξοχους μέσους της Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι έκανε ό,τι ήθελε, πέτυχε γκολ και μοίρασε ασίστ! Ο Τσάβι, ήταν ξανά ο ηγέτης, όπως τον είδαμε και στο Μουντιάλ με την Εθνική Ισπανίας. Ο Βίγια έδωσε ...αέρα στην επίθεση των Καταλανών και η συνολική παρουσία της ταξιαρχίας του Γκουαρντιόλα ήταν υπέροχη. Η Μπαρτσελόνα έβαλε πέντε γκολ, είχε δοκάρι, έχασε  πέναλτυ, τι άλλο να έκανε;

Ο Παναθηναϊκός, τώρα: Ο Νιόπλιας προτίμησε να βάλει δεξιά τον Μαρίνο και αριστερά τον Βύντρα. Επέλεξε σχήμα με δύο αμυντικά χαφ (Σιμάο-Ζιλμπέρτο) και είχε την ελπίδα πως με τον τρόπο αυτό θα σταματούσε τη μηχανή της Μπάρτσα. Πλάνη...Γιατί στη Βαρκελώνη, η τόσο δεμένη αυτή ομάδα, απλά είναι ασταμάτηση! Βάζει γκολ όταν θέλει, δημιουργεί καταστάσεις όταν το επιθυμεί, γενικά δεν μπορεί κάποιος να την αντιμετωπίσει εύκολα.

Στο 7' ο Τζόρβας έκανε καλή απόκρουση σε σουτ του Βίγια και στο 20' ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά (0-1) στο σκορ: ο Ελληνας γκολκίπερ έκανε το βολέ, τακουνάκι από τον Σισέ και ο Γκοβού με ωραίο πλασέ χάρισε χαμόγελο στους φιλοξενούμενους.

Η «απάντηση» της Μπάρτσα ήταν άμεση, στο 22': ο Τσάβι άνοιξε δεξιά στον Μέσι, πλασέ ο Αργεντίνος και 1-1. Στο 33', ξανά ο Τσάβι ήταν πρωταγωνιστής. Χτύπησε κόρνερ, κεφαλιά από τον Μπουσκέτς και από κοντά ο Βίγια το 2-1. Στο 43' ο Τσάβι μοίρασε στον Μέσι και το δυνατό σουτ του χαφ σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα! Αλλά στο 45' ήρθε το 3-1 με καταπληκτικό γκολ του Μέσι. Στο 54' ο Καντέ έκανε πέναλτυ στον Μέσι, αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε το σουτ του Αργεντίνου παίκτη. Νέο σόου του Μέσι στο 78', σουτ από πλάγια στο δοκάρι και ο επερχόμενος Πέρδο από κοντά το 4-1.
Το σκορ διαμορφώθηκε σε 5-1 με γκολ που ήρθε στις καθυστερήσεις: ο Μέσι έβγαλε την πάσα στον Ντάνι Αλβες, κεφαλιά και γκολ από τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ της Μπαρτσελόνα...

Διαιτήτευσε ο Ριτσόλι (Ιταλία).

Κίτρινη: Καραγκούνης.

Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, Αλβες, Αμπιντάλ, Πουγιόλ , Πικέ (75' Μιλίτο), Τσάβι (78' Μασεράνο), Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια (70' Μπόγιαν), Μέσι, Μπουσκέτς.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μαρίνος, Καντέ, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (64\' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Σισέ,  Λέτο(80' Νϊνης), Γκοβού(71' Λουίς Γκαρσία).


Πηγή : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=5&artid=4594231