Αυξάνονται οι ασθενείς με AIDS

http://www.healthactionaids.org/wp-content/uploads/2010/01/AIDS-awarenessssssssssssssss.jpg Αύξηση καταγράφουν τα νέα κρούσματα aids τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καταγεγραμμένοι φορείς του ιού HIV/AIDS είναι 7.881, ενώ περίπου τους 16.000 εκτιμάται ότι φθάνουν οι «αδιάγνωστοι», οι λεγόμενοι «κρυφοί» οροθετικοί στη χώρα μας.

Αύξηση καταγράφουν τα νέα κρούσματα aids τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καταγεγραμμένοι φορείς του ιού HIV/AIDS είναι 7.881, ενώ περίπου τους 16.000 εκτιμάται ότι φθάνουν οι «αδιάγνωστοι», οι λεγόμενοι «κρυφοί» οροθετικοί στη χώρα μας.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο υψηλός αριθμός των οροθετικών σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης στο σεξ και την παντελή έλλειψη σχετικής εκστρατείας ενημέρωσης ευθύνονται για την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασαν χθες οι υπεύθυνοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Praksis» και ειδικοί παθολόγοι - λοιμωξιολόγοι, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της κινητής μονάδας γρήγορης εξέτασης (rapid test) για τον HIV/AIDS.
Ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς αναφέρθηκε στο «πολύ υψηλό επίπεδο περίθαλψης σχετικά με τον HIV/AIDS στη χώρα μας» που παρέχεται στους ασθενείς στις ειδικές μονάδες λοιμώξεων του ΕΣΥ.