Πρωταγωνιστής το Facebook στα δικαστήρια.

19χρονος  χρήστης του Facebook καταδικάστηκε σε φυλάκιση μετά από ερωτική συνεύρεση με κοπέλα που γνώρισε μέσω του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός Junaid Bhuta παραδέχτηκε ότι... ...είχε σεξουαλικές σχέσεις με την κοπέλα που γνώρισε μέσω Facebook και η οποία είναι 12 ετών.  Ο νεαρός υποστηρίξε ότι ουσιαστικά αυτός είναι το θύμα μιας και αυτή του είπε ψέματα ότι έκλεισε τα16 τον Μάρτιο, αυτή την ιλικία είχε και στο προφίλ της αλλά και εμφανισιακά δεν έχει καμμία σχέση με 12χρονο κορίτσι. Έτσι δεν είχε κανένα λόγο να αμφησβητήσει την ειλικρείνιά της.

Παρ 'όλα αυτά, ο δικαστής αμφισβήτησε τα λεγόμενά του και είπε ότι ο νεαρός έφηβος θα έπρεπε να έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την υποτιθέμενη ηλικία της κοπέλας και τον καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση, με 18 μήνες αναστολή, και το όνομά του θα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των σεξουαλικών εγκληματιών για επτά χρόνια

Ο νόμος στην Βρετανία θεωρεί  βιασμό αν έχεις ερωτικές σχέσεις με παιδιά κάτω των 13 ετών, ακόμα και αν αυτό γίνει συναινετικά.