Γυναίκα βασανίζεται και βiάζεται στο «παλάτι του τρόμου» H ίδια η κοπέλα ομολόγησε στους γονείς της


Για τον άγριο βασανισμό που υφίσταται η αδερφή του μέσα στη φυλακή στη Σαουδική Αραβία μίλησε ο ...Γουαλίντ Αλχαθούλ, αδερφός της ακτιβίστριας Λουχάν Αλχαθούλ μέσα από άρθρο που κοινοποίησε στο αμερικανικό CNN.

Στο κείμενο ο άνδρας εξηγεί πως η ίδια η κοπέλα ομολόγησε στους γονείς της όταν πήγαν να την επισκεφτούν πως συχνά υφίσταται ξυλοδαρμό, βασανισμούς με ηλεκτρικό ρεύμα και σεξουαλική παρενόχληση σε ένα υπόγειο που ονομάζεται «παλάτι του τρόμου».

Η Αλχαθούλ συνελήφθη το Μάιο του 2018 μαζί με άλλες δέκα ακτιβίστριες που μάχονταν για τα δικαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία. Τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατείται κατήγγειλαν τόσο η οικογένειά της όσο και η οργάνωση Human Rights Watch.

Mάλιστα επισημαίνουν πως ένας πρώην στενός συνεργάτης του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν ήταν παρών κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, ενώ όπως ανέφερε το Human Rights Watch, o ίδιος απείλησε πως θα βιάσει, θα σκοτώσει και θα πετάξει μέσα στο σύστημα αποχέτευσης μια άλλη κρατούμενη.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο ίδιος άνθρωπος ενεπλάκη και στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι του οποίου τα ίχνη χάθηκαν στις 2 Οκτωβρίου μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Πολλά μέσα ενημέρωσης, ένα εκ των οποίων και το CNN, προσπάθησε να εντοπίσει τον άνδρα χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Αξιωματούχος από το Ριάντ είχε ωστόσο τους προηγούμενους μήνες αποκλείσει το ενδεχόμενο βασανισμών στις φυλακές μέσα από δήλωσή του.

«Όταν η Λουχάν μιλούσε στους γονείς μου για τα βασανιστήρια που υφίσταντο, τα χέρια της έτρεμαν», έγραψε ο Γουαλίντ. Γνωστοποίησε επίσης πως ένας από τους ανακριτές προσπάθησε να την πιέσει να τον παντρευτεί απειλώντας την με βιασμό.