Γιατί φοβούνται οι Αμερικάνοι το Ελληνικό Πάσχα;

Ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων του Tarpon Springs έχει γίνει το… ελληνικό Πάσχα.

Στην περιοχή αυτή της Φλόριντας των ΗΠΑ ζουν χιλιάδες Έλληνες, κυρίως Δωδεκανήσιοι, οι οποίοι γιορτάζουν την Ανάσταση παραδοσιακά, με αρνιά, αλλά ...... και βεγγαλικά!

Οι Αμερικανοί όμως, ειδικά μετά τους Δίδυμους Πύργους, έχουν ένα «θεματάκι» με τις αυτοσχέδιες,… βόμβες και για τον λόγο αυτό το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις φέτος.

«Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν οι ορθόδοξοι Έλληνες θα γιορτάζουν το Πάσχα την Κυριακή. Ίσως οι διακοπές θα είναι χαρούμενες με τους αγαπημένους που συγκεντρώθηκαν για να δοξάσουν την Ανάσταση με μια γιορτή του αρνιού. Αλλά ίσως, μπορεί να αποδειχθεί μία ελληνική-βόμβα του Πάσχα», αναφέρει τοπική εφημερίδα.

«Όταν το ρολόι δείξει τα μεσάνυχτα το Πάσχα, αυτοσχέδιες βόμβες εκρήγνυνται μερικές φορές μαζί στην Λεωφόρο Δωδεκανήσου. Εκρήξεις ταρακουνάνε κτίρια και σπάζουν παράθυρα. Στις γειτονιές, γυρνάνε έφηβα αγόρια, τα οποία εκτινάσσουν βόμβες και τρέχουν. Είναι μια ιεροτελεστία της μετάβασης, που τυχαίνει να είναι κακούργημα», γράφει ακόμα.

Ο πατέρας Μιχαήλ, ιερέας της εκκλησίας, έχει ζητήσει από τους πιστούς να μην φτιάξουν φέτος βεγγαλικά. Για τον λόγο αυτό η αστυνομία ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να παρέμβει.
 Star.gr