Θα τιμωρηθεί (?) Ο μαθητής που χάρισε το βραβείο... ανοιχτής παλάμης

mountza1
Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου και παραστάτης του 3ου επαγγελματικού λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Λάρισας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που επέλεξε να «χαιρετίσει» τους παρευρισκόμενους επισήμους με μούντζα, ονομάζεται ...Αχιλλέας.

Είναι παιδί μιας από τις πιο πολυμελείς οικογένειες στη Βερδικούσα της Ελασσόνας, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το ενημερωτικό site της Θεσσαλίας, thessalianews.gr, η εν λόγω οικογένεια έχει 16 παιδιά.

Ο Αχιλλέας παρακολουθεί μαθήματα σε νυχτερινό σχολείο, έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα πρωινά εργάζεται, μαζί με τρία από τα αδέλφια του, στο συνεργείο ελαιοχρωματισμού που διατηρούν οι γονείς του.

Χθες, Δευτέρα, παρευρέθηκε κανονικά στα μαθήματά του, παρά τον καταιγισμό σχολίων, θετικών και αρνητικών, που έχει προκαλέσει από την Παρασκευή η χειρονομία του έναντι των επισήμων στην παρέλαση για την εθνική επέτειο του «Όχι». Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου θα συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιβληθεί ποινή στον μαθητή για την πράξη του και ποια θα είναι αυτή.

mountza2

Στο μεταξύ, η συγκεκριμένη κίνηση του Αχιλλέα εξακολουθεί να διχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα. Επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας δήλωσε ότι την απόφαση για ενδεχόμενη τιμωρία του μαθητή καλείται να λάβει το ίδιο το σχολείο του. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες που απορρέουν από τον τοπικό τύπο, τόσο η τοπική Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.), όσο και ο δήμαρχος της πόλης, επισημαίνουν ότι εκείνος πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια και να μην χάσει μαθήματα επειδή αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Τον Αχιλλέα προασπίζεται και ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας, κ. Βαγγέλης Καριτσάκης. Ο κ. Καριτσάκης τόνισε ότι ο εν λόγω μαθητής είναι εξαίρετο παιδί και, για τον λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των καθηγητών του σχολείου, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί επιβολή ποινής εναντίον του.

mountza3

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Παρασκευής, οι περισσότεροι μαθητές, καθώς περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, αντί να στρέψουν το πρόσωπό τους προς εκείνους, το έστρεψαν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
mountza4
mountza5