Ενταση με το «καλημέρα» στο Πολυτεχνείο


Άνοιξαν νωρίς το πρωί οι πύλες του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων για τον τριήμερο εορτασμό της 38ης επετείου από την εξέγερση, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, και ήδη έχουν αρχίσει να προσέρχονται για την κατάθεση στεφάνων εκπρόσωποι... συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων.

Το πρωί σημειώθηκαν «αψιμαχίες» μεταξύ των μελών των φοιτητικών παρατάξεων, που, όπως κάθε χρόνο, εισέρχονται μέσα στο ίδρυμα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων. Κύρια αιτία του «κλεφτοπόλεμου» ήταν η αντίρρηση που είχαν ορισμένες απ΄ αυτές να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο τα μέλη της ΠΑΣΠ, με το «επιχείρημα» πως δεν μπορούν να μπουν μέσα στο Ίδρυμα μέλη παρατάξεων, που τα κόμματα από τα οποία προέρχονται υποστηρίζουν το μνημόνιο -αν και η ΠΑΣΠ-ΑΕΙ έχει εκφράσει προφορικώς και εγγράφως την αντίθεση της με το μνημόνιο, αλλά και με την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σ' αυτό το θέμα.

Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν στο μέσον της Πατησίων και η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Ιουλιανού μέχρι την Πανεπιστημίου. Τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά γρήγορα και η κάθοδος προς την Πανεπιστημίου δόθηκε στην κυκλοφορία, αλλά η Πατησίων από το ύψος της Χαλκοκονδύλη μέχρι την Μάρνη στο ρεύμα προς Πατήσια αλλά και η Σόλωνος μέχρι την Ιπποκράτους είναι κλειστές.