Σαράντα χρόνια συμπληρώνει φέτος η Μικρή Πόρτα

Σαράντα χρόνια συμπληρώνει φέτος η Μικρή Πόρτα και με αφορμή αυτό ανέθεσε σε ταλαντούχους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, να ανεβάσουν με το δικό τους τρόπο τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Το έργο αυτό υπήρξε ...
ορόσημο στη ιστορία της Μικρής Πόρτας, ενώ με το ανέβασμά του, το 1981, τάραξε τα νερά του παιδικού θεάτρου.

Ο «Οδυσσεβάχ» έχει αντλήσει στοιχεία από την Οδύσσεια, το Σεβάχ το Θαλασσινό και διάφορα γνωστά και άγνωστα παραμύθια. Βασικό του θέμα είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σε αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς. Εφτά ηθοποιοί - αφηγητές, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους, αναλαμβάνουν να επινοήσουν και να εξιστορήσουν τα πάθη του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του.

Η Μικρή Πόρτα ανέθεσε τη σκηνοθεσία της καινούριας παράστασης στο νέο ταλαντούχο σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά. Το μόνο στοιχείο που διατηρείται και σε αυτή την παράσταση είναι τα πασίγνωστα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ιωάννας Τσάμη, η κίνηση της Ζωής Χατζηαντωνίου, η μουσική διδασκαλία της Νικολέτας Χατζοπούλου και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Βουδούρης, Γιάννης Κλίνης, Θύμιος Κούκιος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Σωκράτης Πατσίκας, Ελίνα Ρίζου και Γιώργος Χρυσοστόμου.
πηγη: