Δημοσκόπηση κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ

Την έντονη δυσφορία των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική αποτυπώνει δημοσκόπηση της RASS που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ». 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πανελλαδικά από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.002 συνεντεύξεων προκύπτουν τα εξής:
Το 72,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ...
... έπειτα και από όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΔΕΘ δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία, ενώ μόνο ένα 26% είχε αντίθετη άποψη. Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία είναι και το 47,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009.

Επίσης την ανησυχία τους σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, σύμφωνα με την οποία στόχος του είναι να υπάρχει σε κάθε οικογένεια τουλάχιστον ένας εργαζόμενος, εκφράζει το 85% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ σύμφωνους βρίσκει μόνο ένα 12%.

Όσον αφορά στο χαράτσι στα ακίνητα που σκοπεύει να επιβάλλει η κυβέρνηση , στη δημοσκόπηση αποδεικνύεται η έντονη οργή του κόσμου καθώς το 74,3% το χαρακτηρίζει απαράδεκτο έναντι ενός 24,7% που το θεωρεί αναγκαίο κακό. Σημειώνεται ότι μεταξύ των διαφωνούντων είναι και το 57,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικοί είναι και οι φόβοι για χρεοκοπία της χώρας από τους χειρισμούς της κυβέρνησης καθώς το 58,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει  έναντι ενός 32,3% που εκτιμά ότι οι χειρισμοί της κυβέρνηση θα οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS, μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει περιλαμβάνεται και το 40,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για την έως τώρα αποτίμηση του έργου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, το 55,2% δηλώνει απογοητευμένο, ενώ ικανοποίηση εκφράζει μόνο το 29,2%.
Επίσης στην ερώτηση για εάν τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν τη συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επιθυμούν να περάσουν ευκολότερα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 62,7% συμφωνεί με αυτή την τοποθέτηση έναντι του 31% που διαφωνεί.

Τέλος στην ερώτηση για το εάν ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές μπορούν να προσφέρουν λύση στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα το 64,5% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών έναντι του 33,9 που έχει αντίθετη άποψη.
πηγη: