Γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια του το Θέατρο Σοφούλη

Το Θέατρο Σοφούλη γιορτάζει φέτος δέκα χρόνια του και καλωσορίζει το πρώτο μήνα του νέου χρόνου και της νέας δεκαετίας φιλοξενώντας πολλές και ...ενδιαφέρουσες παραστάσεις για κάθε ηλικία και διάθεση.

I.                7-30/1/2011 ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Η  θεατρική ομάδα Εντός Εκτός και Επί τα Αυτά παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική αυτοσχέδια παράσταση Η περιέργεια σκότωσε τον Shakespeare στο Θέατρο Σοφούλη.
Είχατε σκεφτεί ποτέ πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να αποδοθούν θεατρικά τα έργα του Σαίξπηρ; Όταν η περιέργεια της θεατρικής ομάδας Εντός Εκτός και Επί τα Αυτά συνάντησε κάποια από τα γνωστότερα έργα του Σαίξπηρ «γεννήθηκε» αυτή η παράσταση, η οποία είναι σε κείμενα, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της ομάδας, που αποτελείται από τους Δελή Τριαντάφυλλο, Ανούδη Ευστράτιο, Γιακουμάκη Κέλυ και Μορφιάδου Ειρήνη. Συμμετέχει επίσης το μουσικό σχήμα ON – OFF. Βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη της παράστασης είναι η συμμετοχή του κοινού.  Το έργο αποτελείται από τα εξής θεατρικά κείμενα του Shakespeare: Άμλετ, Ριχάρδος, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μάκβεθ, Οθέλλος. Υπεύθυνος ομάδας: Δελής Τριαντάφυλλος. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό: 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.
II.                10-11 & 17-18/1/2011, ημέρες Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς παρουσιάζει το έργο του Άκη Δήμου Αν ακούει το φεγγάρι στο Θέατρο Σοφούλη στις 10-11 & 17-18 Ιανουαρίου στις 21:00.
Τρεις νέοι,  συναντιούνται με αφορμή τη δημιουργία ενός μουσικού γκρουπ και με στόχο τη συναυλία. Η ζωή τους τρέχει όμως παράλληλα εντός και εκτός σκηνής με όσα επακόλουθα. Τα αδιέξοδα και οι προσπάθειες μια γενιάς που μεγαλώνει μέσα στην κρίση και προσπαθεί να βρει θέση στον κόσμο μας, ο έρωτας που διαπερνάει τη ζωή τους και την καθορίζει και η σύγκρουση με τα δεδομένα της κοινωνίας μας μέσα στην καθημερινότητά τους, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που προσθέτουν στην ιδιαιτερότητα αυτού του «νεανικού» έργου του Άκη Δήμου που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Η σκηνοθεσία είναι του Παύλου Δανελάτου και τα σκηνικά/κοστούμια του Νίκου Καλαϊτζίδη. Παίζουν οι μαθητές του Β' έτους της Δραματικής Σχολής του Ανδρέα Βουτσινά, Ευρώπη Αργυροπούλου, Πασχάλης Αραμπατζής και Δημήτρης Δάγκαλης. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.
 
III.                26-27/1 & 2-3/2/2011, ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη στις 21:00.
Ο εταιρικός θίασος ΟΕΘ-ΣΕΗ Συνθήκη παρουσιάζει το έργο του Ζάχου Βασιλείου Το παγκάκι στο Θέατρο Σοφούλη για τέσσερις μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για ένα σπαρακτικό μονόλογο ενός άστεγου, με φόντο την Θεσσαλονίκη, σε ένα παγκάκι, όλο νοσταλγία, αναμνήσεις και αμείλικτα ερωτήματα για το μέλλον μιας αυτοκαταστροφικής κοινωνίας. Επί σκηνής μονολογεί ο Σπύρος Μπιμπίλας. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Πλατάκη. Ο Χάρης Περσίδης έκανε τα ειδικά εφέ video art και τις ειδικές φωτογραφήσεις ο Γιώργος Αλευρομύτης. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό: 12 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.


IV.                Συνεχίζονται κάθε Κυριακή οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Σοφούλη
που έχουν ξεκινήσει από 10 Οκτωβρίου 2010 έως και την Κυριακή των Βαΐων στις 11:30 π.μ. Ενώ δίνονται και παραστάσεις καθημερινά για σχολεία.

Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά Που να σκάσεις Κριστομπίτα, δε θα πάρεις τη Ροζίτα σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου. Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή από τους διάσημους Φασουλήδες του Κατσιπόρα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα γεμάτη χιούμορ και φαντασία που θα κάνει τα παιδιά να γελάσουν με την καρδιά τους αλλά και να συγκινηθούν και να σκεφτούν τι σημαίνει η πραγματική αγάπη! Βασισμένη στους κώδικες του λαϊκού θεάτρου, της παντομίμας, του κουκλοθέατρου και της κομέντια ντελ άρτε, η παράσταση «μιλάει» στα σημερινά παιδιά παραμένοντας πιστή την ποίηση του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η κινησιολογία είναι της Έφης Δρόσου, οι χορογραφίες της Κατερίνας Κερβανίδου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βαλεντίνο Βλάση Βαλάση και η μουσική του Δημήτρη Λέκκα. Παίζουν οι: Κώστας Γακίδης, Σίσσυ Ιγνατίδου, Ηλίας Μπερμπέρης, Αγγελική Γκαλμπένη, Γιάννης Τσότσος, Πρόδρομος Κιρκινιζιάδης. Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Σοφούλη Επικοινωνία: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου: 6972294695, dafni.artminds@gmail.com. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.