«Ράφτης κυριών» από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με το Φίλιππο Σοφιανό. Πρεμιέρα 13 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζονται  με εντατικό ρυθμό οι πρόβες για το έργο «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ» του Ζώρζ Φεϋντώ που ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης   με τον Φίλιππο Σοφιανό την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.  

Το έργο ανεβαίνει σε ...μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια  Πέρη Μιχαηλίδη, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, φωτισμούς Στράτου Κουτράκη.  Βοηθός Σκηνοθέτη Μαρία Γίτσα.  Παίζουν:  Κώστας Φλωκατούλας, Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Χατζηιωαννίδου, Θωμάς Βούλγαρης, Mαρία Γίτσα, Κατερίνα Χιωτίνη,  Βασιλική Τρουφάκου.  Συμμετέχει η Μέλπω Ζαρόκωστα.
Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο.  

Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας.  Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο.
Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.  Ο Ζωρζ Φεϋντώ, όπως και ο Ευγένιος Λαμπίς, είναι ανατόμος της συζυγικής απιστίας, διεισδύει και κριτικάρει τα  ήθη της αστικής τάξης με τρόπο ανελέητο αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά χιουμοριστικό.
Η πρεμιέρα  του έργου θα δοθεί την Πέμπτη στις 13 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ.
Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7μ.μ.
Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του θεάτρου.
Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό.  Ισχύουν μειωμένα εισιτήρια για συλλόγους.  Τηλέφωνο επικοινωνίας 22310-33325 και 32215.