Χάκερ στο πλευρό του WikiLeaks

http://blogs.abcnews.com/photos/uncategorized/hackers_nr.jpgΣε πραγματικό κυβερνοπόλεμο παραπέμπει η μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των φίλων και χάκερ του WikiLeaks και του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ και όλων όσοι φαίνεται να υπακούν σε πολιτικές υπηρεσίες ή επικαλούνται εντολές τους, για να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον ιστότοπο που δημοσιεύει χιλιάδες μυστικά, αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι επιθέσεις στο ...
σάιτ της MasterCard -που σταμάτησε να διεκπεραιώνει πληρωμές προς το WikiLeaks- προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα «έπεσε», εξαιτίας των επιθέσεων αντεκδίκησης.

Την ευθύνη για τα προβλήματα ανέλαβε η οργάνωση χάκερ Anonymous. 'Οπως ανακοίνωσε η εταιρία πάντως, «μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επιπτώσεις στους κατόχους καρτών MasterCard ή Maestro, όσον αφορά στην χρήση της κάρτας τους για ασφαλείς συναλλαγές».

Παράλληλα έγιναν επιθέσεις στην PostFinance.ch- τράπεζα που πάγωσε τους λογαριασμούς του Τζούλιαν Ασάνζ- εμποδίζοντας τους πελάτες της να κάνουν συναλλαγές για περισσότερο από 11 ώρες. Άλλο θύμα χάκερ είναι και το μπλογκ PayPal, το οποίο σταμάτησε να επεξεργάζεται τις δωρεές προς το WikiLeaks.

Αν και αρχικά η εταιρία ανακοίνωσε ότι ο ιστότοπος παραβίασε τους όρους της συνεργασίας τους, στη συνέχεια ανασκεύασε τονίζοντας ότι σταμάτησε τις πληρωμές κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής κυβέρνησης-ισχυρισμός που διαψεύδεται από το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.