Αυστρία: «ελληνικό χρώμα» στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης

Τη διάσημη πλέον ταινία «Μάμα Μία», που συνδέει την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μιούζικαλ με την Ελλάδα και το Νομό Μαγνησίας, όπου έχουν γίνει και τα γυρίσματα, παρουσιάστηκε τα Χριστούγεννα, στο κεντρικό βραδινό της πρόγραμμα η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ενώ η ταινία προβλήθηκε ταυτόχρονα από το Δεύτερο Πρόγραμμα της δημόσιας Γερμανικής Τηλεόρασης (ZDF).


Πρόκειται για μια τεράστια, έμμεση προβολή της Ελλάδας εξαιτίας του γεγονότος πως ...
το κεντρικό βραδινό πρόγραμμα των δύο δημόσιων τηλεοπτικών δικτύων σε Αυστρία και Γερμανία παρακολουθούν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατών και σ' αυτό πρέπει να προστεθεί και η γνωστή δήλωση της πρωταγωνίστριας της ταινίας Μέριλ Στριπ «Θεέ μου, τι υπέροχος τόπος και τρόπος να ζεις».



Η παρουσίαση της «Μάμα Μία» στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση προβλήθηκε ως μοναδικό πρωτοσέλιδο με φωτογραφία της Μέριλ Στριπ στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό «Τελέ», ένθετο στις περισσότερες αυστριακές εφημερίδες, ενώ αναφορά στο ιστορικό και στον τόπο (Ελλάδα) γυρίσματος της ταινίας έγινε στις εσωτερικές σελίδες, όπως και στα τηλεοπτικά περιοδικά των υπόλοιπων εφημερίδων.

Η ταινία, που μουσικά περιλαμβάνει μεγάλες επιτυχίες του διάσημου συγκροτήματος «Άμπας», προβάλλει το Πήλιο (Νταμούραχη), τη Σκιάθο, τη Σκόπελο αλλά και την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία και αναμένεται να τονώσει τη διάθεση των Αυστριακών για διακοπές στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται ήδη εδώ και χρόνια στους πρώτους προορισμούς τους.

Πάνω από μισό εκατομμύριο Αυστριακοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και η Αυστρία, σε απόλυτους αριθμούς, βρίσκεται στην όγδοη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας, ενώ, σε αναλογία με τον πληθυσμό της –8,3 εκατ. κάτοικοι– βρίσκεται στην πρώτη θέση.


Η προβολή της «Μάμα Μία» το καλοκαίρι του 2008 στη Βιέννη, ταυτόχρονα σε 21 κινηματογράφους της, κάτι πρωτοφανές για τα βιεννέζικα κινηματογραφικά χρονικά, είχε σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία και η ταινία συγκαταλέγεται μέχρι σήμερα στην κορυφή εκείνων που είχαν τα περισσότερα εισιτήρια στην Αυστρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ