Τίνα Μπιρμπίλη Καμία νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα, όπως έγινε με τους ημιυπαίθριους χώρους, η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, η υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρεται στα σχέδια για την αγορά ενέργειας, επισημαίνοντας πως ...
η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πουλήσει λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.
  
Ακόμη, κάνει λόγο για εφαρµογή ενός µοντέλου ανταλλαγής ενέργειας µε άλλες χώρες και σημειώνει πως η κυβέρνηση προσβλέπει σε επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής διευκρινίζει πως όποιο ενεργειακό µερίδιο λιγνίτη χαθεί από την ελληνική αγορά θα αντικατασταθεί µε µερίδιο αγοράς σε άλλη χώρα.

Παράλληλα, η κ. Μπιρµπίλη επισηµαίνει ότι χρονικό όριο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ο Μάρτιος του 2011 οπότε θα πρέπει να ενσωµατωθεί η οδηγία για το τρίτο ενεργειακό πακέτο στην ελληνική νοµοθεσία.

Ειδικότερα για το θέμα των αυθαιρέτων, η κ. Μπιρμπίλη ερωτάται: «Θα γίνει ρύθµιση για τα αυθαίρετα, όπως έγινε µε τους ηµιυπαίθριους;» και απαντά:

«Στο θέµα αυτό µία είναι η απάντηση. Η νοµιµοποίηση των αυθαιρέτων πουέγινε επί υπουργίας Αντώνη Τρίτση είναι η τελευταία νοµιµοποίηση που γίνεται από την Ελληνική Πολιτεία. Εξάλλου αυτό προβλέπει και το νοµικό θεσµικό πλαίσιο της χώρας».
πηγή: