Κλείνουν πτέρυγες στο Γηροκομείο Αθηνών

http://www.skai.gr/files/temp/7968BA149750245DAFB82B596B77BE17.jpgΑγωνία και απόγνωση για 110 ηλικιωμένους στο Γηροκομείο Αθηνών, οι οποίοι μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν αδειάσει 2 πτέρυγες του ιδρύματος. Αιτία, η αναστολή λειτουργίας τους λόγω έλλειψης του νοσηλευτικού προσωπικού.

Το τελευταίο διάστημα το προσωπικό ...
μειώνεται συνεχώς, καθώς δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους 5 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή από τους 133 νοσηλευτές, οι 4 έχουν παραιτηθεί, οι 6 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ενώ οι 8 έχουν πάρει άδεια.

Εκτός όμως από τους ηλικιωμένους, σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει και οι συγγενείς τους, καθώς δεν έχουν πού να τους πάνε, αφού δε διαθέτουν τα χρήματα για ιδιωτικά γηροκομεία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Γηροκομείου, το ίδρυμα έχει περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας της δραματικής μείωσης των εσόδων από τα ενοίκια και από τα τροφεία που καταβάλλουν ορισμένοι γέροντες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του Γηροκομείου, Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, αυτή τη στιγμή οι οφειλές των μισθωτών ανέρχονται σε περίπου 1,2 εκατομμύρια και των ηλικιωμένων στις 400.000. «Έχουμε καταθέσει αίτημα σε διάφορες τράπεζες για να μας δανειοδοτήσουν και να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα όσο κρατάει αυτή η κρίση, έως ότου μπορέσουμε να πουλήσουμε κάποια ακίνητά μας», σημειώνει.

Από την πλευρά της η Νομαρχία κάνει λόγο για υπεράριθμο προσωπικό, αλλά και για κακή διαχείριση των μεγάλων δωρεών που κατά καιρούς έχει δεχτεί το ίδρυμα.

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει κύκλος επαφών με τη νομαρχία προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις, ώστε οι ηλικιωμένοι του ιδρύματος να μη χρειαστεί να μετακινηθούν.