Συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/aspis_pronoia034.jpg

   Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί ζήτησε και έλαβε από τον 6ο Τακτικό Ανακριτή ο επιχειρηματίας, πρόεδρος του Ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης που συνελήφθη αργά χθες τη νύχτα μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.

    Ο Ψωμιάδης κατηγορείται για ...απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μετά από δίωξη που ασκήθηκε χθες το μεσημέρι, οπότε και ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση για υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Capital.

    Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από μήνυση περίπου 65 επενδυτών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχασαν τα χρήματά τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η Capital, με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, προχώρησε στο διάστημα 2003-2006 στην έκδοση δανειακών εταιρικών ομολόγων ύψους μέχρι και 8 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διέθετε στο επενδυτικό κοινό εισπράττοντας πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο 6ος Τακτικός Ανακριτής προχώρησε χθες αργά το απόγευμα στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε ενώπιόν του αυτόβουλα πρώην συνεργάτης -αντίδικος πλέον- του Παύλου Ψωμιάδη, ο οποίος κατήγγειλε πως ο επιχειρηματίας ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.