Ελεύθερη η Ιρανή που είχε καταδικασθεί σε θάνατο

http://www.ikypros.com/assets/image/imageoriginal/%CE%A3%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%87%20%CE%9C%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AF.jpg
Η Ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, αφέθηκε ελεύθερη καθώς και ο γιος της και ο δικηγόρος της, σύμφωνα με την επιτροπή κατά του λιθοβολισμού.


Η Ιρανή που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού, η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, υπέρ της οποίας η διεθνής κοινότητα έχει κινητοποιηθεί, ...προφανώς αφέθηκε ελεύθερη καθώς και ο γιος της και ο δικηγόρος της, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η επιτροπή κατά του λιθοβολισμού, η οποία εδρεύει στη Γερμανία.

«Λάβαμε την πληροφορία αυτή από το Ιράν ότι είναι ελεύθεροι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μίνα Αχαντί, εκπρόσωπος της επιτροπής κατά του λιθοβολισμού.

«Ακόμα περιμένουμε μια επιβεβαίωση. Υπάρχει προφανώς απόψε ένα πρόγραμμα που πρόκειται να μεταδοθεί από την τηλεόραση, και τότε, θα το γνωρίζουμε κατά 100%. Όμως, ναι, έχουμε ακούσει ότι είναι ελεύθερη, καθώς επίσης και ο γιος της και ο δικηγόρος της», είπε η Αχαντί.

Η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, καταδικάστηκε σε θάνατο από δύο διαφορετικά δικαστήρια το 2006 για τη συμμετοχή της στη δολοφονία του συζύγου της. Η καταδίκη της για τη δολοφονία μειώθηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση με την έφεση, το 2007, αλλά ποινή του θανάτου δια λιθοβολισμού για μοιχεία επικυρώθηκε το ίδιο έτος από ένα άλλο εφετείο.