Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει ο Δήμος Πειραιά σε πρόγραμμα εξυγίανσης

http://www.piraeuspress.gr/docs/dimoi/dimarxeio%20peiraia-pano.jpgΗ κάκιστη οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες ο νέος δήμαρχος Βασ. Μιχαλολιάκος και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Δήμος να ενταχθεί στο πρόγραμμα εξυγίανσης που προβλέπει ο Καλλικράτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ..."αυτά θα συζητήσουμε αρχές του χρόνου, αυτά θα συζητήσουμε ακριβώς, γιατί όπως ξέρετε το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι μικρό, γι’ αυτό έχει προβλεφθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης για τέτοιες περιπτώσεις δήμων. Τώρα, κάτω από ποιες συνθήκες, ποιες προϋποθέσεις ακριβώς πέραν των όσων προβλέπονται από τον νόμο θα τα συζητήσουμε και με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, είχα ήδη και μια τηλεφωνική συνομιλία μαζί του, και από τώρα έχουμε οργανώσει το ραντεβού μας για τις αρχές του χρόνου που θα συζητήσουμε ειδικά το θέμα του Δήμου Πειραιά", κατέληξε ο Γ. Ραγκούσης.

Στη πλαίσιο της συζήτησης τέθηκε και το ζήτημα της καθαριότητας στον δήμο, με τον Βασ. Μιχαλολιάκο να επισημαίνει ότι "ο δήμος σήμερα είναι καθαρότερος από χθες, δεν είναι τόσο καθαρός όσο θέλουμε, αλλά ισχύει η δέσμευσή μας ότι σε 60 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας θα είναι καθαρή πόλη". Ο υπουργός Εσωτερικών εξήρε τις ενέργειες του νέου δημάρχου, που βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με την απερχόμενη δημοτική αρχή, προκειμένου να "κάνει τα αδύνατα δυνατά και πράγματι ο Πειραιάς να είναι πιο καθαρός από ό,τι ήταν το προηγούμενο διάστημα", αφήνοντας ξανά αιχμές για τη στάση της δημοτικής αρχής της Αθήνας. Όπως δήλωσε αναφερόμενος στο παράδειγμα του Πειραιά, "τώρα έχετε μπροστά σας και ζωντανά, όταν η νοοτροπία, όταν οι άνθρωποι, όταν αυτοί που ηγούνται χώρων, θέλουν να λύσουν προβλήματα, πώς τα λύνουν"...