Χριστούγεννα με... σκουπίδια



    Σε ...χριστουγεννιάτικο εφιάλτη εξελίσσονται τα βουνά σκουπιδιών στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα, από τις 11 το πρωί κι έως το τέλος της βάρδιας τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μετά την ...
απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να προκηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, με αίτημα την «υπεράσπιση βασικών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων, που αμφισβητούνται και ανατρέπονται από τις ασκούμενες πολιτικές».

    Με τη νέα στάση εργασίας αναμένεται διόγκωση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος των συσσωρευμένων -εδώ και 20 μέρες- σκουπιδιών στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Οι λευκές απεργίες των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ της Φυλής αρχικά, λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης των 100 εργαζομένων στον Χώρο και στη συνέχεια οι απεργίες των εργατοϋπαλλήλων, μονίμων και συμβασιούχων, στον δήμο της Αθήνας, δημιούργησαν συνθήκες αποφοράς στη πόλη.

    Το κλίμα επιβαρύνθηκε από την αιφνιδιαστική απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ένα 24ωρο πριν, να προχωρήσει σε κατάληψη του ΧΥΤΑ, με αιτιολογία την παραχώρηση του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Για τον λόγο αυτό το προεδρείο της ομοσπονδίας αποφάσισε κατάληψη των γραφείων Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής ΕΣΔΚΝΑ), φορέα αρμόδιου για τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου. Από την πλευρά του βέβαια ο ΕΣΔΚΝΑ, δια του προέδρου του και δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Χιωτάκη, απαντά ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση παραχώρησης της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες, ούτε αποφάσισε κανείς πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.