Microsoft: ενημερώνει για τους κινδύνους των πειρατικών εφαρμογών

Η Microsoft στο πλαίσιο της διοργάνωσης, “Ημέρα Δράσης Καταναλωτών” ενημερώνει....
τους χρήστες για το πρόβλημα του πειρατικού λογισμικού σε όλον τον κόσμο.
Tο 80% των καταναλωτών παγκοσμίως ανησυχούν σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η χρήση πειρατικού λογισμικού, ενώ το 70% πιστεύει ότι το αυθεντικό λογισμικό είναι πιο ασφαλές, πιο σταθερό και ενημερώνεται πιο εύκολα.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, που δημοσίευσε τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας καταναλωτών, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της από την εταιρία ερευνών TNS σε δείγμα 38.000 ατόμων από 20 χώρες, με θέμα τις αντιλήψεις τους σχετικά με το πειρατικό λογισμικό.
Οι καταναλωτές, ανά τον κόσμο πιστεύουν ότι η χρήση πειρατικού λογισμικού κρύβει σοβαρούς κινδύνους, καθώς οι τρεις στους τέσσερις συμφωνούν ότι δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το αυθεντικό, ενώ ιδιαίτερα έντονες καταγράφονται οι ανησυχίες που αφορούν στην απώλεια δεδομένων και την κλοπή προσωπικών στοιχείων.
Παράλληλα, στα αποτελέσματα αποτυπώνεται η συνολική αίσθηση σχετικά με την ανάγκη ανάληψης δράσης από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εναντίον όσων εμπορεύονται πειρατικό λογισμικό.
Η ύπαρξη απομιμήσεων υψηλής ποιότητας στην αγορά καθιστά τη διάκριση του πειρατικού λογισμικού από το αυθεντικό μια συνεχή πρόκληση για τους καταναλωτές, καθώς, το 73% απάντησε ότι θα επέλεγε αυθεντικό λογισμικό, αν είχε τη δυνατότητα επιλογής, αλλά λιγότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι θα μπορούσαν γενικά να αναγνωρίσουν το πειρατικό λογισμικό.
Tο 65% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν δράσεις, ενώ το 72% συμφωνεί ότι η βιομηχανία λογισμικού θα πρέπει επίσης να προχωρήσει σε επιπλέον ενέργειες.
Επιπλέον, το 75% συμφωνεί ότι οι καταναλωτές έχουν ανάγκη από ενέργειες που θα τους προστατεύσουν από την ακούσια αγορά πειρατικού λογισμικού.
Η Microsoft διαθέτει εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να προστατευτούν ενώ για τον έλεγχο της γνησιότητας του λογισμικού τους, οι χρήστες μπορούν να απευθυνθούν στο ειδικό τεστ.
Τέλος η Microsoft ενθαρρύνει όποιον καταναλωτή λαμβάνει ύποπτο λογισμικό να καλέσει την εταιρία, στο τηλεφωνικό κέντρο κατά της πειρατείας, στον αριθμό 801 500 3000 ή να αποστείλει μήνυμα στο elpiracy@microsoft.com.
Πηγή: www.newsit.gr