Το ΣΕΠΕ και το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας είναι αρμόδια για την εφαρμογή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υποστηρίζει η ΓΣΕΕ



http://www.kolivas.de/wp-content/uploads/2010/07/gsee.jpg 


Την ακύρωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε το Σωματείο των Υπαλλήλων και το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης G4S Guarding Security Services S.A, ζητεί με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ

Η συγκεκριμένη σύμβαση αποδέχεται μισθό, (640 Ευρώ) κατώτερο της Eθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προβλέπει μισθό 739,56 Ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα, οι εργαζόμενοι ...
στις εταιρείες φύλαξης πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας ζητώντας να αμείβονται με βάση την κλαδική σύμβαση εργασίας. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημοσθένη Δασκαλάκη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ως τα μέσα Νοεμβρίου η Κυβέρνηση θα φέρει διάταξη που θα ρυθμίζει τα θέματα της Διαιτησίας.

Σε ανακοίνωσή της που έδωσε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος υποστηρίζει ότι ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας δεν δέχθηκε ότι η επίλυση τέτοιων θεμάτων αφορά τα όργανα του ΣΕΠΕ, και ανέφερε ότι αρμόδια όργανα ελέγχου της νομιμότητας των συμβάσεων είναι τα ελληνικά δικαστήρια. Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας είναι τα κατά τον Νόμο αρμόδια όργανα ελέγχου και εφαρμογής της ΕΓΣΣΕ, για όλους τους εργασιακούς χώρους και σ' όλη την επικράτεια. Κ.Θ.